ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πατέρας έριξε στη θάλασσα το 6χρονο παιδί του που πέθανε εν πλω για Κύπρο

Αγνοούνται άλλα τρία πρόσωπα που επέβαιναν στη βάρκα - Κρίσιμα στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο με υπερνατρίωση

ΚΥΠΕ

Στη θάλασσα φέρεται να πετάχθηκε νεκρό παιδί ηλικίας 6 ετών, που πέθανε κατά το ταξίδι προς την Κύπρο ενώ βρισκόταν σε βάρκα με την οικογένειά του και άλλους παράτυπους μετανάστες, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου "στις 29 Φεβρουαρίου τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας εντόπισαν βάρκα, 58 ναυτικά μίλια ανοικτά της Λάρνακας, στην οποία επέβαιναν συνολικά 36 παράτυποι μετανάστες. Άκατοι της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας μετέβησαν στη περιοχή όπου εντόπισαν τη βάρκα, η οποία έπλεε ακυβέρνητη, σε άσχημες καιρικές συνθήκες και με τεράστιες προσπάθειες, έγινε κατορθωτή η παραλαβή των μεταναστών και η μεταφορά τους με ασφάλεια στη ξηρά".

Πρόσθεσε ότι "κατά τη διάρκεια ελέγχου των στοιχείων των μεταναστών, στα χαρτιά μιας οικογένειας υπήρχαν τέσσερα παιδιά, ωστόσο στη βάρκα εντοπίστηκαν μόνο τρία. Ερωτηθείς που βρισκόταν το τέταρτο παιδί, ο πατέρας ανέφερε στην Αστυνομία ότι ξεκίνησαν με τα άλλα άτομα, με βάρκα στις 20 Φεβρουαρίου από τη Συρία, ωστόσο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τελείωσαν τα τρόφιμα και τα καύσιμα με αποτέλεσμα η βάρκα να πλέει ακυβέρνητη και σε άσχημες καιρικές συνθήκες με μεγάλη τρικυμία".

Οπως είπε ο κ. Ανδρέου "ο πατέρας ισχυρίστηκε ότι δύο μέρες πριν τον εντοπισμό της βάρκας, είχε πεθάνει το ένα του παιδί, ηλικίας 6 ετών, πιθανώς από ασιτία και ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα να το πετάξει στη θάλασσα".

Εξάλλου, όπως ανέφεραν άλλοι μετανάστες, τρία άλλα πρόσωπα που επέβαιναν στην βάρκα, εγκατέλειψαν με αυτοσχέδιες κατασκευές το πλεούμενο και κολύμπησαν με στόχο να βγουν στη στεριά και να ζητήσουν βοήθεια.

Εντούτοις και παρά τις έρευνες που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή το Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης, τα τρία πρόσωπα δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί.

Δύο άλλα πρόσωπα, συνέχισε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, "νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση με υπερνατρίωση, αφού έπινε θαλασσινό νερό επειδή τους είχε τελειώσει το πόσιμο".

Οι μετανάστες μετά την καταγραφή των στοιχείων τους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένα πρόσωπο, ηλικίας 22 ετών, ως πλοηγός της βάρκας και για υποβοήθηση μεταναστών να εισέλθουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών και εξετάσεων της Αστυνομίας, λήφθηκαν καταθέσεις από όλους τους επιβαίνοντες στη βάρκα, με αποτέλεσμα ο 22χρονος να επανασυλληφθεί ως ύποπτος μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας.

Ο νεαρός οδηγήθηκε τη Παρασκευή 1η Μαρτίου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση