ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράνομος ο λαχνός για την εκκλησία Αγίου Εφραίμ και Αικατερίνης

Δείτε φωτογραφίες του λαχνού

24news team

Παρόλο που η κατασκευή της εκκλησίας Αγίου Εφραίμ και Αικατερίνης στην περιοχή natura του Κάβο Γκρέκο κρίθηκε παράνομη από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Πολεοδομίας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και άλλες αρμόδιες Αρχές, η Μητρόπολη Κωνσταντίας κυκλοφόρησε λαχνό αξίας 10 ευρώ για οικονομική ενίσχυση για κατασκευής της εν λόγω μονής. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες παρακάτω, η κλήρωση αναφέρει πως θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου και το μεγάλο δώρο θα είναι ένα Χρυσό Μενταγιόν του Αγίου Χριστοφόρου αξίας 1.500 ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τους πολίτες να αναρωτιούνται πώς η Μητρόπολη έλαβε τις απαραίτητες άδειες για κυκλοφορία των λαχνών.

Ο Διοικητικός Λειτουργός του Υπουργείου Οικονομικών, Μιχάλης Παπαδόπουλος μιλώντας στο 24News, ανέφερε πως το εν λόγω ζήτημα θα παραπεμφθεί στην Αστυνομία, καθώς, «στο λαχείο, ο εκδότης δεν καθορίζεται. Όταν εκδίδεται ένα λαχείο, αναφέρεται ένας Σύνδεσμος ή μια Επιτροπή και είναι υποχρέωση να αναφέρεται. Εδώ έχουμε ένα λαχείο που είναι και λίγο λαχείο και λίγο έρανος».

Ο κ. Παπαδόπουλος, ανέφερε πως το Υπουργείο Οικονομικών, ως η αρμόδια Αρχή για έκδοση λαχνών, διενήργησε άμεσα την έρευνα της και δεν βρέθηκε οποιαδήποτε αίτηση για έκδοση άδειας του συγκεκριμένου λαχνού. «Έχουμε επικοινωνήσει με την Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες. Πρώτα-πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εάν κυκλοφορεί αυτός ο λαχνός, θα καταγγελθεί ο εκδότης στην Αστυνομία και θα πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση