ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παράνομη κτηματομεσίτης ζητούσε συνεργασία με τον πρόεδρο Κτηματομεσιτών

Έτσι την ανακάλυψαν

Ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο αποτυπώνει την αποθράσυνση των παράνομων κτηματομεσιτών συνέβη τις προηγούμενες ημέρες όταν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, δέχθηκε κρούση για συνεργασία από γυναίκα, που παρουσιάζεται ως κτηματομεσίτης σε ανυποψίαστους ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Αρχικά η συγκεκριμένη γυναίκα επικοινώνησε με τον κ. Κυναιγείρου και του ζήτησε να της επιτρέψει πρόσβαση σε έπαυλη με πισίνα, που διαθέτει προς πώληση η εταιρεία του στο δρόμο Λάρνακας - Δεκέλειας, για να ξεναγήσει πελάτες της ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών αρνήθηκε όταν διαπίστωσε ότι πρόκειται για παράνομη και την κατήγγειλε προκειμένου να προχωρήσει εναντίον της ποινική διαδικασία. Παρά την αρνητική του απάντηση, η εμπλεκόμενη επανήλθε και απέστειλε γραπτό μήνυμα στον κ. Κυναιγείρου αναφέροντάς του τα εξής: «Αν ο λόγος για τον οποίο δεν πουλάτε το σπίτι είναι επειδή θέλετε προμήθεια τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, να σας δώσουμε. Μπορεί να διαιρεθεί και να μοιραστεί (η προμήθεια). Οι πελάτες είναι πάρα πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν το σπίτι και θα ήταν κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία. Από εσένα εξαρτάται».

Η εναντίον της καταγγελία έφερε όμως στην επιφάνεια και άλλες πτυχές. Όπως διαφάνηκε, το συγκεκριμένο άτομο είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν για παράνομη κτηματομεσιτεία και μάλιστα πρόσφατα το δικαστήριο είχε εκδώσει εναντίον της προσωρινό διάταγμα απαγόρευσης άσκησης δραστηριοτήτων κτηματομεσίτη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής της. Οι επιθεωρητές του Συμβουλίου διαπίστωσαν ότι συνεχίζει απτόητη το έργο της παρά τις εναντίον της καταγγελίες.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου, δήλωσε:

«Η συγκεκριμένη υπόθεση αποδεικνύει ότι η παράνομη κτηματομεσιτεία δεν έχει εκλείψει παρά τις έντονες και συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλουμε ως Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών για την καταπολέμησή της. Απευθύνω για άλλη μια φορά θερμή παράκληση στους συμπολίτες μας, οι οποίοι ενδιαφέρονται για αγορά ή ενοικίαση ακινήτου, να απευθύνονται πρώτα και κύρια για τη δική τους προστασία σε αδειούχους επαγγελματίες κτηματομεσίτες. Η διαδικτυακή μας πλατφόρμα ktimatomesites.com προσφέρει πλειάδα επιλογών ακινήτων παγκύπρια, τα οποία αναρτώνται μόνο από αδειούχους κτηματομεσίτες. Ως Συμβούλιο θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για πάταξη του φαινομένου και καλούμε όλους τους αδειούχους Κτηματομεσίτες και τους πολίτες σε μια συμμαχία προστασίας του επαγγέλματός μας και αντιμετώπισης της παρανομίας. Ξεκαθαρίζουμε την ίδια ώρα ότι εάν εντοπίσουμε αδειούχο κτηματομεσίτη να συνεργάζεται με παράνομους θα είμαστε αμείλικτοι»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση