ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραδόθηκε το πόρισμα για τις καταγγελίες Αριστοτέλους

Τι αναφέρει το Υπ. Δικαιοσύνης για τη διαθεσιμότητα αξιωματικού

24news team

Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ο οποίος διορίστηκε για να διερευνήσει τις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους, σε βάρος του Διοικητή της ΥΚΑΝ, Μιχάλη Κατσουνωτού.

Να σημειωθεί ότι, στο πόρισμα περιλαμβάνονται γύρω στις 60 καταθέσεις τόσο από τις Κεντρικές Φυλακές όσο και από την υπηρεσία του ανώτερου αξιωματικού. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα εξετάσει κατά πόσο προκύπτουν ή όχι ποινικά αδικήματα.

Τι αναφέρει το Υπ. Δικαιοσύνης για τη διαθεσιμότητα αξιωματικού

«Παραδόθηκε προ ολίγου το πόρισμα του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή σχετικά με την έρευνα που αφορούσε στις καταγγελίες της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, εναντίον ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας .

Όπως είναι γνωστό, με σκοπό τη διασφάλιση της ακεραιότητας, της αποτελεσματικότητας της έρευνας και της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αποφασίστηκε η διαθεσιμότητα του ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας του ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή.

Με την παράδοση του πορίσματος, οι λόγοι για τους οποίους ο αξιωματικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα έχουν εκλείψει.

Δεδομένου ότι δεν λαμβάνω γνώση του περιεχομένου του πορίσματος, αναμένω να τύχω σχετικής ενημέρωσης από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας αφού το μελετήσει, ώστε να ενεργήσω ανάλογα.»

Θυμίζουμε πως ο ανώτερος αξιωματικός, σύμφωνα τα όσα κατήγγειλε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ζητούσε επίμονα από βαρυποινίτη να βρει στοιχεία και βίντεο για την προσωπική της ζωή.

Σε δηλώσεις της η κα. Αριστοτέλους είχε αναφέρει: «Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε έννοια για την προσωπική μου ζωή και αυτό φαίνεται από τα μηνύματα που ζητούσε επίμονα βίντεο ή δίνοντας οδηγίες στον βαρυποινίτη να βιαστεί να βρει βίντεο από την προσωπική μου ζωή γιατί άκουσε πως θα πάω σε άλλη θέση».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X