ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παραδέχθηκε τα πάντα ο κτηματομεσίτης που «έφαγε» 125 χιλιάδες

Προέβη σε θεληματική κατάθεση ενώ παρέδωσε και τεκμήρια

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον άνδρα, ηλικίας 48 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αδικήματα τα οποία διαπράχθηκαν τον Αύγουστο στην Λάρνακα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 18 Σεπτεμβρίου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από γυναίκα από την Αραδίππου, ότι κατά τον μήνα Αύγουστο γνώρισε τον ύποπτο, ο οποίος διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στην Αραδίππου.

Ο ύποπτος της υπέδειξε συγκεκριμένη τοποθεσία στην περιοχή Μακένζι, στην οποία της ανάφερε ότι θα έκτιζε πολυκατοικία και θα της πουλούσε οροφοδιαμέρισμα στη τιμή των 135 χιλιάδων ευρώ.

Η παραπονούμενη, ανέφερε στην Αστυνομία ότι πείστηκε από τον ύποπτο, ο οποίος σταδιακά κατά τον Αύγουστο της απέσπασε το συνολικό ποσό των 125 χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, για την αγορά του οροφοδιαμερίσματος.

Η γυναίκα σημείωσε ακόμα ότι τις τελευταίες ημέρες μίλησε επανειλημμένα με τον ύποπτο και του ζήτησε να της παρουσιάσει σχέδια και λεπτομέρειες σχετικά με το οροφοδιαμέρισμα, ωστόσο ο 48χρονος δεν το έκανε με αποτέλεσμα η παραπονούμενη να ζητήσει επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλε.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της γυναίκας, στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν επικοινώνησε και πάλι με τον ύποπτο αντιλήφθηκε ότι εξαπατήθηκε και προχώρησε σε καταγγελία στο ΤΑΕ Λάρνακας.

Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν με την παραπονούμενη σε σημείο στην περιοχή Μακένζι και τους υπέδειξε το οικόπεδο, στο οποίο ο 48χρονος της ανάφερε ότι θα ανεγείρει πολυκατοικία.

Από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι το οικόπεδο το διαχειρίζεται συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τον ύποπτο και ούτε υπάρχουν σχέδια ανέγερσης πολυκατοικίας.

Χθες, η Αστυνομία εξασφάλισε δικαστικό ένταλμα σύλληψης εναντίον του υπόπτου δυνάμει του οποίου συνελήφθη το μεσημέρι στην Αραδίππου.

Ακολούθως διενεργήθηκε δυνάμει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στο κτηματομεσιτικό γραφείο που διατηρεί ο ύποπτος στην Αραδίππου, στην παρουσία του, από όπου παραλήφθηκαν διάφορα έγγραφα ως τεκμήρια.

Μετά από γραπτή συγκατάθεση του υπόπτου διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του και στα τρία αυτοκίνητά του και παραλήφθηκαν διάφορα έγγραφα - τεκμήρια, μεταξύ των οποίων και το χρηματικό πόσο των 1.650 ευρώ σε μετρητά.

Ο ύποπτος προέβη σε θεληματική κατάθεση, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά το μήνα Αύγουστο του 2020, απέσπασε αρχικά από την παραπονούμενη το ποσό των 75.000 ευρώ και ακολούθως ποσό 50.000 ευρώ. Συνολικά παραδέχθηκε ότι απέσπασε από την γυναίκα το ποσό των 125 χιλιάδων ευρώ όλα σε μετρητά, τα οποία όπως ισχυρίστηκε διέθεσε σε προσωπικά του χρέη.

Ανέφερε ακόμα ότι στο κτηματομεσιτικό του γραφείο υπάρχουν αποδείξεις πληρωμών που εξοφλήθηκαν από το ποσό που απόσπασε από την παραπονούμενη, εκφράζοντας την επιθυμία να τις παραδώσει στην Αστυνομία. Χθες το απόγευμα η Αστυνομία παρέλαβε μεγάλο αριθμό εγγράφων, συμπεριλαμβανομένων και των συγκεκριμένων αποδείξεων τα οποία θα αξιολογηθούν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, για διαλεύκανση της υπόθεσης αναμένεται να ληφθούν καταθέσεις, θα ζητηθεί διάταγμα αποκάλυψης των τραπεζικών λογαριασμών του, θα γίνει έρευνα μέσω του Επαρχιακού Κτηματολογίου Λάρνακας σχετικά με το οικόπεδο και θα γίνουν εξετάσεις μέσω του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Κύπρου, για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο τους.

Επίσης θα αξιολογηθούν τα έγγραφα που παραλήφθηκαν και αφορούν σε πληρωμές που προέβηκε ο ύποπτος, χρησιμοποιώντας το ποσό που απόσπασε από τη γυναίκα, ενώ θα διερευνηθούν ισχυρισμοί που έδωσε σχετικά με χρήματα που διέθεσε για την αγορά δύο αυτοκινήτων και διάφορων οικοδομικών υλικών για τα οποία, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει τις αποδείξεις.

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας και εξέδωσε εναντίον του υπόπτου διάταγμα κράτησης για έξι ημέρες. Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X