ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάνω από 1000 τα πτηνά που εντοπίστηκαν με Γρίπη Α στα υποστατικά

Τι ανέφερε στο 24News ο Αναπληρωτής Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών

24news team

Συναγερμός σήμανε τις προηγούμενες μέρες στο Υπουργείο Γεωργίας μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της γρίπης των πτηνών σε δύο υποστατικά στο Παραλίμνι.

Μιλώντας στο 24News, ο κος Γιάννος Ιωάννου, αναπληρωτής διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, ανέφερε πως είναι δύσκολο να καταγραφεί ο ακριβής αριθμός των πτηνών, αφού τα πουλιά κυκλοφορούν ελεύθερα, ωστόσο εκτιμάται πως ο αριθμός τους ξεπερνά τα 1000.

Όπως μας εξήγησε, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, φαίνεται ότι τα πτηνά δεν ήταν σε καλυμμένο χώρο, αλλά υπήρχε μόνο περιμετρική περίφραξη. Έτσι, τα ενδημικά πουλιά που βρίσκονταν στην λίμνη Παραλιμνίου βρέθηκαν σε κάποια στιγμή στις περιουσίες που εντοπίστηκαν τα κρούσματα και φαίνεται ότι τους μετέδωσαν την ασθένεια.

Ο κος Ιωάννου, ανέφερε επίσης πως τα ζώα τέθηκαν σε περιορισμό και δόθηκαν τα στοιχεία των ιδιοκτητών των υποστατικών, με τις ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας να αποφασίζουν αν θα τεθούν σε καραντίνα οι ιδιοκτήτες.

Από τα δύο υποστατικά λήφθηκαν δείγματα, τα οποία στάλθηκαν στην Ιταλία, στο εξιδεικευμένο κέντρο για τη νόσο των πτηνών, όπου θα εξεταστούν και θα γίνει επαλήθευση ότι πρόκειται για τη νόσο των πτηνών, ενώ θα διαφανεί και το πόσο υψηλή είναι η μεταδοτικότητα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση