ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σε «γκρίζα ζώνη» η νέα τραγωδία στην θάλασσα της Πάφου

Οι κυματοθραύστες τοποθετήθηκαν, αλλά η 66χρονη κολυμπούσε σε ακατάλληλο σημείο

Ακόμα ένα περιστατικό θανάτου λουόμενης σημειώθηκε την Τρίτη 02/07, παρά την παραλία του Venus στην Πάφο, σε σημείο όπου προηγήθηκε αριθμός τραγωδιών και τα προηγούμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24News, η νέα τραγωδία σημειώθηκε στο όριο της οργανωμένης παραλίας λουομένων του Venus με την σηματοδοτημένη ως ακατάλληλη παραλία μπροστά από τους Τάφους των Βασιλέων.

Στο παρελθόν, προτού γίνουν τα έργα βελτίωσης της παραλίας του Venus, όπου τοποθετήθηκαν κυματοθραύστες, σημειώθηκε αριθμός θανάτων, εξαιτίας των θαλάσσιων ρευμάτων τα οποία υπήρχαν στην περιοχή. Ωστόσο, στην παραλία δίπλα από την οργανωμένη εξακολουθούν να παραμονεύουν κίνδυνοι και να υπάρχουν μεγάλες προειδοποιητικές πινακίδες για τους λουόμενους.

Αρχικά ανένηψε, αλλά δεν τα κατάφερε

Σύμφωνα με δηλώσεις που παραχώρησε στο 24News η Έπαρχος Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, κατά την στιγμή του περιστατικού, ανταποκρίθηκαν τρεις ναυαγοσώστες που ήταν εν ώρα καθήκοντος και ανέσυραν την άτυχη γυναίκα από την θάλασσα. Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας, σε σχέση με το ίδιο θέμα, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, εξήγησε ότι οι ναυαγοσώστες κινητοποιήθηκαν από τον πύργο που βρίσκεται στην οργανωμένη παραλία, μπροστά από τους κυματοθραύστες. Όπως εξήγησε ο κος Φαίδωνος, στην γυναίκα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και με την βοήθεια απινιδωτή, φάνηκε ότι είχε σφυγμό και επανήλθε, αρχικά. Ωστόσο, η άτυχη 66χρονη έκανε εμετό, ενώ κατά την άφιξή της με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Αριθμός θανάτων

Στην συγκεκριμένη παραλία, τόνισε ο κος Φαίδωνος, έχουν χάσει την ζωή τους πάνω από δέκα άτομα, προτού γίνουν τα έργα βελτίωσης και κυρίως οι κυματοθραύστες. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έχουν παρατηρηθεί ρεύματα τα οποία ήταν επικίνδυνα, με τους κυματοθραύστες να έχουν λειτουργήσει καταλυτικά ως προς την σωστή κατεύθυνση. Παρ' όλ' αυτά, στα σημεία όπου δεν υπάρχουν κυματοθραύστες οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πάφου.  

«Όμορφη, ασφαλής και λειτουργική»

Το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη, δεν πρέπει να αναιρεί το γεγονός ότι περί τα τέλη Ιουνίου υπεγράφη η σύμβαση για την παραχώρηση άδειας χρήσης της παραλίας λουομένων του «Venus».

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε, κατόπιν Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, με το ξενοδοχείο Venus Beach τη σχετική Σύμβαση βάσει της οποίας ο Δήμος επιτρέπει στο εν λογω ξενοδοχείο τη χρήση του υπ’ αρ. 1 σημείου της παραλίας από τους μήνες Ιούνιο μέχρι Νοέμβριο 2019, έναντι του συνολικού ποσού των 16.250 ευρώ.

Μετά τη δημιουργία των κυματοθραυστών στη συγκεκριμένη περιοχή και την τοποθέτηση του απαραίτητου εξοπλισμού (κρεβατάκια, ομπρέλες κλπ.) η παραλία του “Venus” καθίσταται πλέον μια από τις πιο όμορφες και ελκυστικές παραλίες της πόλης μας, όχι μόνο για τους ξένους επισκέπτες αλλά και για τους ντόπιους κατοίκους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X