ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παναγιώτης Στεφανή - Ένοχοι οι τρεις για τον θάνατο του 16χρονου

Αθώος κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος

24news team

Ένοχους για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου με αλόγιστη και επικίνδυνη πράξη έκρινε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας του τρεις από τους τέσσερεις κατηγορούμενους για την υπόθεση θανάτου του 16χρονου Παναγιώτη Στεφανή από τους Τρούλλους.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος.

Οι κατηγορούμενοι είναι 17 - 18 ετών. 

Η απόφαση λήφθηκε σε κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 01:10 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Απριλίου 2019, ενημερώθηκε η ΑΔΕ Λάρνακας για περιστατικό πιθανόν μεθυσμένου προσώπου στο χωριό Τρούλοι της επαρχίας Λάρνακας.

Μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Αθηένου μετέβησαν σε οικία στους Τρούλους όπου εντόπισαν στην αυλή ένα αναίσθητο πρόσωπο και από εξετάσεις που διενεργήθηκαν διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τον Παναγιώτη Στεφανή, 16 χρόνων.

Άτομα που βρίσκονταν στη σκηνή προσπαθούσαν να δώσουν τις Πρώτες Βοήθειες στον νεαρό ενώ την ίδια ώρα έφτασε στο χώρο και ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Οι νοσηλευτές του ασθενοφόρου συνέχισαν να δίνουν τις Πρώτες Βοήθειες στον 16χρονο χωρίς όμως να υπάρχει καμία ανταπόκριση.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου οι επί καθήκοντι ιατροί του ΤΑΕΠ διαπίστωσαν το θάνατο του.

Η σορός επιθεωρήθηκε από την Αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις. Η σκηνή είχε αποκλειστεί και μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνες και παραλήφθηκαν τεκμήρια τα οποία εστάλησαν για τις απαραίτητες εξετάσεις.
Την Δευτέρα 15 Απριλίου η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου διενήργησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 16χρονου και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε ασφυξία συνεπεία εισρόφησης εμεσμάτων. Από τη σορό λήφθηκαν δείγματα για τις απαραίτητες τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις.

Στο επίκεντρο της έρευνας της Αστυνομίας ήταν το ενδεχόμενο ο 16χρονος Παναγιώτης να έχει πέσει θύμα εκφοβισμού και το βράδυ της 14ης Απριλίου να είχε δεχθεί πίεση για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ με τον φάκελο της υπόθεσης να φτάνει στην Νομική Υπηρεσία. Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τον θάνατο του 16χρονου, είχε δοθεί στην Αστυνομία βιντεογραφημένο υλικό, στο οποίο παρουσιάζεται ο Παναγιώτης ως θύμα εκβιασμού και εκφοβισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X