ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάλι Κίτρινη Προειδοποίηση - Μέχρι πότε ισχύει

Σε κλοιό καύσωνα η Κύπρος

Κίτιρινη Προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου. Σύμφωνα με την Προειδοποίησ η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 41 βαθμούς κελσίου. H Προειδοποίηση τίθεται σε ισχύ από αύριο (21/5) στις 11.30 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Το δελτίο καιρού:

Η θερμή αέρια μάζα και η αραιή σκόνη που παρατηρείται κατά διαστήματα στην ατμόσφαιρα αναμένεται να υποχωρήσουν σταδιακά μέχρι την Παρασκευή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αρχικά τοπικά νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 22 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ κατά διαστήματα κυρίως μετά το μεσημέρι θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και το απόγευμα, τοπικά, μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι το απόγευμα λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 32 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 31 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση αλλά θα παραμείνει λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι αναμένεται να δώσει μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά και σε περιοχές του εσωτερικού και στα βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αρχικά κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται κυρίως από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί σε κάποιες περιοχές λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X