ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγωνιά και απόψε - Χιόνια και βροχές

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Η χαμηλή πίεση που επηρεάζει την περιοχή, πρόσκαιρα εξασθενεί και ασθενής χαμηλή πίεση θα αρχίσει να επηρεάζει το νησί.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 23 εκατοστά.

Απόψε αρχικά, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται μεμονωμένες βροχές και πιθανό και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Προοδευτικά μέχρι αργά το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη μέχρι κυματώδης, ενώ στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 3 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 5 βαθμούς στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 9 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα υπήνεμα ημιορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο,  ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά θα εμφανίζονται κάποιες νεφώσεις κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοδυτικές διευθύνσεις και αργότερα κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι ταραγμένη, ωστόσο αρχικά στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 15 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα στα νότια και στα ανατολικά, θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, ωστόσο τα δυτικά και στα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και προοδευτικά μέχρι το μεσημέρι, κυρίως συννεφιασμένος, ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά στο δυτικό μισό του νησιού και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία την Παρασκευή δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η Θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος ενώ αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι, ενώ και στα χαμηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η Θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει μικρή άνοδος.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 8°C 4°C 91%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 12°C 5°C 85%
Λεμεσός: 13°C 6°C 64%
Αεροδρόμιο Πάφου: 14°C 10°C 83%
Φρέναρος: 11°C 6°C 94%
Πρόδρομος: 1°C 0°C 98%
Πόλις Χρυσοχούς: 12°C 9°C 81%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X