ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Παγωνιά και απόψε - Στους 8 βαθμούς η θερμοκρασία (Live εικόνα)

Έρχεται αισθητή πτώση θερμοκρασίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ ψυχρή αέρια μάζα αναμένεται την Κυριακή και τη Δευτέρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στα παράλια, γύρω στους 5 στο εσωτερικό και γύρω στους μείον 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά, τοπικά, αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.


Αύριο, διαστήματα με ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται με συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα δυτικά και βόρεια, και μέχρι λίγο ταραγμένη στα υπόλοιπα παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 16 βαθμούς στα παράλια, γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος ενώ πιθανόν να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Αργότερα, στο ανατολικό μισό του νησιού, το πεδίο ανέμων αναμένεται να ενισχυθεί σε βορειοανατολικό, ισχυρό μέχρι πολύ ισχυρό, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη ενώ αργότερα, στα προσήνεμα, θα καταστεί ταραγμένη.

Την Κυριακή ο καιρός αρχικά θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένης ελαφράς βροχής ή και ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά αναμένονται πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, για να καταστεί μερικώς συννεφιασμένος από το μεσημέρι και μετά. Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος, ενώ από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία την Κυριακή αναμένεται να σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί αισθητά πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται αισθητή άνοδος για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος του χιονιού στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, ήταν 7 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:
 

  Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 16°C 6°C 45%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 17°C 8°C 50%
Λεμεσός: 16°C 8°C 57%
Αεροδρόμιο Πάφου: 17°C 8°C 47%
Φρέναρος: 16°C 7°C 52%
Πρόδρομος: 6°C -2°C 80%
Πόλις Χρυσοχούς: 19°C 7°C 47%

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση