ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ό,τι υπάρξει από τους Ομονοιάτες θα το αντιμετωπίσουμε»

Σε 8 με 10 ημέρες θα φανεί αν υπήρξε διασπορά του ιού

24news team

Στο προσκήνιο βρίσκονται ακόμη οι πανηγυρισμοί των οπαδών της Ομόνοιας το βράδυ της Δευτέρας (10/5) όταν πάνω από 20 χιλιάδες πρόσωπα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας, βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο «Ηλίας Πούλλος», για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα τους.

Οι εικόνες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, προκάλεσαν μεγάλες αντιδράσεις, εξαιτίας της τεράστιας συγκέντρωσης προσώπων στον ίδιο χώρο, εν μέσω πανδημίας και ένεκα του φόβου για διασπορά του ιού ανάμεσα σε τόσες χιλιάδες άτομα.

Σε επικοινωνία του 24news με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, εξήγησε ότι τα αποτελέσματα για το αν υπήρξε διασπορά του ιού και το μέγεθος που αυτό συνέβη, θα φανούν σε 8 με 10 ημέρες.

«Ελπίζω να μην έγινε, αλλά ό,τι υπάρξει θα το αντιμετωπίσουμε» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη δήλωση από το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Ζωή Δωροθέα Πανά για ενδεχόμενο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού ανά έτος, λόγω πιθανής μη μόνιμης ανοσίας, ο κ. Καραγιάννης ερωτήθηκε και εξήγησε: «Αυτό συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, δεν είναι πρωτοεμφανίσιμο, δεν ξέρουμε ακόμα πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία από το εμβόλιο. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι το φθινόπωρο να εμποδίσουμε μια νέα έξαρση με νέα δόση». 


Δρ. Πανά: «Ενδεχομένως να εμβολιαζόμαστε ανά έτος...»


Για τους εμβολιασμούς ανά ηλικία, ο κ. Καραγιάννης είπε ότι αυτή την βδομάδα θα εμβολιαστούν οι ηλικίες 20 ετών και άνω, ενώ την ερχόμενη βδομάδα θα έχει αποφασίσει πιθανόν και η ΕΜΑ για τον εμβολιασμό των παιδιών, κάτι που άρχισε να γίνεται σε Αμερική και Καναδά.

«Πολύ σύντομα αναμένεται να καταργηθεί και το κέρφιου» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραγιάννης, εξηγώντας ότι από τη στιγμή που τα κρούσματα πέφτουν, θα αναιρούνται και οι περιορισμοί ενώ για το SafePass είπε ότι μάλλον δεν θα γίνει το δικό μας application γιατί σε περίπου 4 βδομάδες θα είναι έτοιμο το Green Pass της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν υπάρχει λόγος να γίνονται διπλά έξοδα. Το Green Pass θα είναι σε εφαρμογή στα τηλέφωνα.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X