ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

ΟΣΑΚ: Εχθρική η προτροπή για παραπομπή Δ. Ρούσου σε ιατροσυμβούλιο

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αξιολόγηση

ΚΥΠΕ

Η προτροπή για παραπομπή της Δέσποινας Ρούσου σε ιατροσυμβούλιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, μάλλον ως πράξη εχθρική έναντι της, αναφέρει σε ανακοίνωσή Ομοσπονδία Συνδέσμων Aσθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ).

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι από τη στιγμή που αυτή καθαυτή η νόσος που την ταλαιπωρεί έχει διαγνωστεί και κοινοποιηθεί στους εργοδότες της πριν από πάρα πολλά χρόνια και οι εξελικτικές συνέπειες της είναι γνωστές, δεν χρειάζονται οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Προσθέτει ότι αναμένουν από τις συντεχνίες εργαζομένων να είναι ενήμερες για τα δικαιώματα των ΑμεΑ και να τα προφυλάσσουν όπως και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων αλλά και του κύρους του ΡΙΚ.

Η ΟΣΑΚ αναφέρεται σε αίτημα/πρόταση της συντεχνίας εργαζομένων του ΡΙΚ ΕΥΡΙΚ, για παραπομπή της επί δεκαετίες δημοσιογράφου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου Δέσποινας Ρούσου σε ιατροσυμβούλιο.

Σημειώνει ότι σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις και την εθνική νομοθεσία, ο εργοδότης (πόσο μάλλον ένας ημικρατικός οργανισμός όπως το ΡΙΚ), έχει νομική υποχρέωση να παρέχει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις αλλά και εύλογες προσαρμογές στα άτομα με αναπηρίες που εργοδοτεί, προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.

Προσθέτει ότι ο κάθε εργοδότης έχει επίσης την υποχρέωση να διασφαλίζει ένα προσβάσιμο και ασφαλές περιβάλλον ώστε οι εργαζόμενοι με αναπηρίες να ασκούν τα καθήκοντα τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση