ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Οριακά άλλο ένα φράγμα (Pics)

Προς υπερχείλιση το φράγμα της Καλαβασού

Στην υπερχείλιση φαίνεται ότι πλησιάζει, κάθε ώρα που περνά, ο υδατοφράκτης της Καλαβασού, στην επαρχία Λάρνακας. Οι πρόσφατες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μας γεμίζουν με αισιοδοξία ότι σύντομα θα τον δούμε κι αυτόν να υπερχειλίζει.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν στην σελίδα «Καιρικά φαινόμενα στην Κύπρο» και δείχνουν το νερό να έχει φτάσει στο χείλος του υπερχειλιστή του φράγματος, σχεδόν σε ευθεία γραμμή.

 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της κοινότητας της Καλαβασού, το σημαντικό υδατικό έργο, το φράγμα, το οποίο κατασκευάστηκε πάνω στον Βασιλικό ποταμό, συμβάλλει στην άρδευση σημαντικής έκτασης γης. Το συγκεκριμένο έργο έλαβε χώρα μεταξύ των ετών 1983 με 1985, έχει ύψος πενήντα επτά μέτρα, μήκος δυο χλμ, και επιφάνεια οχτακόσια εβδομήντα πέντε χιλιάδες τμ. Το φράγμα της Καλαβασού μαζί μ’ αυτό του Διπόταμου θεωρούνται η «κύρια πηγή άρδευσης του υδατικού έργου Βασιλικού-Πεντάσχοινου».

Επίσης, χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς η παράδοση, η οποία σχετίζεται με τον ποταμό Βασιλικό. Συγκεκριμένα, η Αγία Ελένη ενώ επέστρεφε από τα Ιεροσόλυμα προσάραξε στο ποταμό Τέτιο, που μετονομάστηκε σε Βασιλικό.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X