ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οργισμένοι οι γονείς - «Εγώ δεν θα πάρω το μωρό μου στο σχολείο»

Τι δήλωσαν γονείς στο 24news

24news team

Μεγάλος ντόρος προκλήθηκε στο άκουσμα της είδησης ότι από 21 Μαΐου επαναλειτουργούν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Ο καθείς εκ της θέσεώς του τοποθετήθηκε για την εν λόγω απόφαση η οποία σε τελική κατάληξη είναι πολιτική. Οργανωμένα σύνολα και αρμόδιοι φορείς τοποθετήθηκαν επί του θέματος. 

Τα προαναφερθέντα λίγο-πολύ είναι γνωστά, το 24news ζήτησε την άποψη γονέων για το πώς βλέπουν την επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο.

Οι απαντήσεις που πήραμε... 

«Δεν θέλω να πάει το μωρό μου στο σχολείο. Εδώ και ενάμιση μήνα είναι κλεισμένα στο σπίτι και τώρα ξαφνικά θα πάνε σχολείο;»

«Εγώ προσωπικά ούτε θέλω να πάει αλλά ούτε και το τεστ είμαι σύμφωνη να το κάνει. Δεν με νοιάζει αν είναι επώδυνο ή όχι, δεν είναι σίγουρα ευχάριστο».

«Από πλευράς μου το βλέπω πως δεν έχω επιλογή. Αν πρέπει να πάει, θα πάει, δεν είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει».

«Το δικό μου παιδί συγκαταλέγεται σε μια ηλικιακή κατηγορία όπου τα παιδιά δεν ελέγχονται. Για παράδειγμα, κάποια θεωρούν μαγκιά να μη φοράνε μάσκα».

«Εγώ δεν θα πάρω το μωρό μου στο σχολείο. Η γιαγιά του αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας, αν -ο μη γένοιτο- συμβεί κάτι και το παιδί είναι συμπτωματικό, θα ρισκάρω να χάσω τη μάνα μου».

«Δεν μπορούμε να μείνουμε κλειδωμένοι στα σπίτια, ούτε και τα παιδιά μας να τα αφήσουμε μέσα στους τέσσερεις τοίχους. Ναι, να πάνε στο σχολείο, δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το πρόβλημα».

«Μας άφησαν κλεισμένους στο σπίτι επί τόσες μέρες γιατί υπάρχει ένας επικίνδυνος ιός, ξαφνικά τι; Έφυγε; Εξαφανίστηκε; Ποιος μας εγγυάται ότι είναι όλα καλά για να πάνε με ασφάλεια τα παιδιά μας στο σχολείο;»

Εν κατακλείδι, αυτό που προκύπτει μέσα από τα όσα ακούσαμε είναι μια δυσπιστία εκ μέρους των γονέων σχετικά την επιστροφή των παιδιών στον σχολικό χώρο.

Στη συντριπτική τους πλειονότητα είναι άκρως αντίθετοι με την απόφαση, η οποία μάλιστα δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι τους προκαλεί οργή.

Το ποια θα είναι η τελική έκβαση όλου αυτού θα φανεί στο προσεχές μέλλον. Οψόμεθα!

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X