ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Άλασσα - Άρχισε η καταγραφή ζημιών (pics/vids)

Θα πραγματοποιήσει ρίψεις το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο

24news team

Η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Λεμεσού οδεύει προς κατάσβεση, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ενώ άρχισε η καταγραφή ζημιών από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριάκου η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξεκίνησε από τον δρόμο Λεμεσού-Άλασσας και σημείωσε ότι γίνονται εξετάσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια πρόκλησής της. Πρόσθεσε ότι η φωτιά άφησε πίσω της καμένη γη 3 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είπε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες κατάσβεσης κάποιων εστιών αλλά και αναζωπυρώσεων.

Επίσης, σύμφωνα με την Επαρχιακή Διοίκηση έχουν ξεκινήσει από τις 8 το πρωί συνεργεία για καταγραφή των ζημιών.

Η πυρκαγιά κατέκαψε εκτάσεις ανάμεσα στα χωριά Άλασσα, Απεσιά, Κορφή και Παραμύθα, ενώ εκκενώθηκε και αριθμός μεμονωμένων κατοικιών προληπτικά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, στο σημείο αναμένεται να φτάσουν το μεσημέρι τα τρία ελικόπτερα της Βασιλικής Αεροπορίας της Ιορδανίας. «Δύο Super Puma και ένα ΜΙ 26. Θα συνοδεύονται από ελικόπτερο της Αστυνομίας. Το ΜΙ 26 είναι το μεγαλύτερο εν ενεργεία ελικόπτερο στον κόσμο, μεταφέρει 15 τόνους νερό».

Καταληκτικά ο κος Κεττής αναφέρει πως της εναέριας επιχείρησης θα υπερίπταται ελικόπτερο της Ε.Φ για σκοπούς ασφαλείας.

Η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε αργά χθες το βράδυ τις Ισραηλινές αρχές ότι η συνδρομή από πλευράς τους δεν κρίνεται πλέον απαραίτητη, «μεταβιβάσαμε τις θερμές ευχαριστίες για την άμεση ανταπόκριση για συνδρομή», αναφέρει ανακοίνωση του Προεδρικού. 

Υπενθυμίζεται ότι η περίμετρος της πυρκαγιάς οριοθετήθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Παρασκευής, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν όλο το βράδυ για να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Από την επέλαση της φωτιάς, η οποία ξεκίνησε χθες λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι και απείλησε δεκάδες κατοικίες, κάηκαν σύμφωνα με την πυροσβεστική περί τα 2,5 με 3 τετραγωνικά χιλιόμετρα από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση