ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πιο ευχάριστα νέα άκουσε η οικογένεια του μικρού Αντώνη (Pics, Vid)

Το κράτος δίνει την οικονομική βοήθεια για την θεραπεία του παιδιού

Τα αισθήματα αγάπης και ανθρωπιάς τους ξεδιπλώνουν για άλλη μια φορά οι Κύπριοι, οι οποίοι ανταποκρίνονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην έκκληση της οικογένειας του μικρού Αντώνη, για οικονομική βοήθεια, με στόχο την αντιμετώπιση της σπάνιας ασθένειάς του. Σε μόλις μια βδομάδα μαζεύτηκαν πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ, ενώ το κράτος, μετά την πυροδότηση του παγκυπρίου ενδιαφέροντος για το παιδάκι, ανέλαβε πλήρως τα έξοδα της θεραπείας του.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ανακοίνωσε τα ευχάριστα νέα:

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το Υπουργείο Υγείας, στην οποία αναφέρει ότι «σε συνέχεια χθεσινής ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και έπειτα από επικοινωνία που είχαν οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Υπουργείου με την οικογένεια του ασθενή που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, και λόγω του κατεπείγοντος του θέματος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνεδρία της Επιτροπής Ονομαστικών Αιτημάτων, η οποία εξέτασε το αίτημα της οικογένειας για κάλυψη των εξόδων για λήψη της θεραπείας.

Σύμφωνα με τα αιτιολογικά που παρουσιάστηκαν και στη βάση επιστημονικών κριτηρίων, η Επιτροπή ενέκρινε το αίτημα και ενημέρωσε σχετικά την οικογένεια. Στη συνέχεια, θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προμηθευτεί η οικογένεια το φαρμακευτικό σκεύασμα από το εξωτερικό, μέσω του Υπουργείου Υγείας».

Στο PayPal έχει δημιουργηθεί η ειδική σελίδα μέσω της οποίας όποιος επιθυμεί μπορεί να προσφέρει «Για τον Αντώνη, με Αγάπη». Λίγο πριν από τις 20:00 το βράδυ της Τρίτης 20/08, το ποσό ανήλθε στις 108,160,11 Ευρώ. Παρά το γεγονός ότι απαιτείται το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ, το γεγονός ότι το πιο πάνω ποσό συνελέχθη σε μόλις μια εβδομάδα, προκαλεί αισθήματα αισιοδοξίας ότι όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στο μικρό αγοράκι αυτό που ζητά, μαζί και την ευκαιρία του για ζωή.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ

Ο 22 μηνών Αντώνης διαγνώστηκε στον πέμπτο μήνα της ζωής του με την ασθένεια Νωτιαία Μυική Ατροφία τύπου 1, μια σπάνια, εκφυλιστική και καταληκτική νόσο, όπως περιγράφεται στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook για να γνωστοποιήσει το πρόβλημα και την ανάγκη. Το παιδάκι πρέπει να υποβληθεί σε συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία μπορεί να καταπολεμήσει πλήρως την ασθένειά του, ωστόσο το κόστος είναι πολύ μεγάλο και η οικογένειά του ζητά την βοήθεια του καθενός από εμάς.

Όπως αναφέρεται στην γραπτή έκκληση μέσω της σελίδας, «πρόκειται για τη γονιδιακή θεραπεία ZOLGENSMA, ύψους 2 εκ. ευρώ, που δεν αντιμετωπίζει απλά τη νόσο, αλλά προοδευτικά τη θεραπεύει. Απευθύνεται στα παιδιά με Νωτιαία Μυική Ατροφία ηλικίας μέχρι 2 ετών και ο Αντώνης είναι υποψήφιος για να την λάβει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο που γίνεται 2 χρονών. Βοηθήστε μας να του δώσουμε το δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή.

Εξάλλου, σε άλλη ανάρτηση στην σελίδα, αναφέρεται ότι ο Αντώνης βρίσκεται στην ζωή χάρη στην βοήθεια του συγκεκριμένου φαρμάκου:

«Ο Αντώνης είναι ο πρώτος ασθενής στην Κύπρο, που με την οικονομική χορηγία της Κυπριακής Δημοκρατίας, έλαβε στις 18/06/2018 το παγκοσμίως τότε μοναδικό για την αντιμετώπιση της νόσου φάρμακο «nusinersen/spinraza». Το φάρμακο αυτό φαίνεται να σταμάτησε την επιδείνωση της νόσου και αναμφίβολα σήμερα ο Αντώνης μας ζει ένεκα της δράσης του φαρμάκου αυτού.

Παράλληλα, το φάρμακο συνέβαλε σημαντικά σε βελτίωση της κινητικότητας του κορμού και των άκρων αλλά δεν φαίνεται να δρα τόσο άμεσα στην ενδυνάμωση των αναπνευστικών μυών με απώτερο ενδεχόμενο την αναπνευστική ανεπάρκεια και τις σοβαρές αναπνευστικές απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές.

Ωστόσο, πρόσφατα μια καινοτόμα και επαναστατική θεραπεία μας γεμίζει ελπίδες για την επιβίωση και το μέλλον του Αντώνη».


Ο μικρός Αντώνης παλεύει με θανατηφόρα ασθένεια (Pics, Vids)


ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Για τον Αντώνη, έχουν ανοιχθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί, σε Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, όπου οι πολίτες μπορούν να κάνουν την κατάθεση που επιθυμούν για βοήθεια.

Τράπεζα Κύπρου

Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHAR. GIA LOG. ANTONI ANDREOU
Αρ. Λογαριασμού : 357032169908
IBAN : CY10 0020 0195 0000 3570 3216 9908
BIC/SWIFT: BCYPCY2N

Ελληνική Τράπεζα

Όνομα Δικαιούχου: THOMA CHARALAMBIA FOR ADNREOU ANTON
Αρ. Λογαριασμού : 1051087619801
IBAN : CY44 0050 0105 0001 0510 8761 9801
BIC/SWIFT: HEBACY2N»

ΟΛΟΙ «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ, ΜΕ ΑΓΑΠΗ»

Ελλαδίτες καλλιτέχνες, οργανωμένα σύνολα στην Κύπρο και οι πολίτες, ο κάθε ένας ξεχωριστά, έχουν σταθεί στο πλευρό του Αντώνη και της οικογένειάς του, μέσω των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και χοροεσπερίδων, στα χωριά της Κύπρου. 

Το Σωματείο «Αλκυονίδες» προσέφερε το μεγαλύτερο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό, που ανέρχεται στις 10 χιλιάδες ευρώ.

Εξάλλου, το Ίδρυμα Χριστίνα Αποστόλου, με ανάρτησή του στο Facebook, ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από τις προσεχείς εκδηλώσεις του θα συμβάλουν στην ενίσχυση του μικρού Αντώνη στην μεγάλη μάχη που δίνει:

Με την σειρά του, ο γνωστός Ελλαδίτης τραγουδιστής, Νίκος Κουρκούλης, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο χωριό Στρουμπί της επαρχίας Πάφου για εμφάνιση, φωτογραφήθηκε κρατώντας την ανακοίνωση με την έκκληση της οικογένειας για βοήθεια, με σκοπό να συνεισφέρει και ο ίδιος στον μεγάλο αγώνα:

Στις 16 Αυγούστου, άλλος ένας σπουδαίος Ελλαδίτης καλλιτέχνης προσέφερε με τον δικό του τρόπο στον μικρό Αντώνη. Ο Δημήτρης Μπάσης, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκδήλωση στην Παναγιά της Πάφου, φωτογραφήθηκε με το 22 μηνών αγοράκι. Στην εκδήλωση πωλούνταν δελτία εισφοράς.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

«Αντώνη δεν παλεύεις μόνος σου», είναι η φράση με την οποία η βουλευτής Άννα Θεολόγου, ξεκινά την ανάρτησή της με την οποία εκφράζει την στήριξή της στο αγοράκι. Η κα Θεολόγου, κάνει λόγο για την ανθρωπιά που κυριαρχεί ακόμα και δείχνει ότι ο αγώνας του παιδιού και της οικογένειάς του είναι αγώνας όλων μας.

Οι δημοσιογράφοι, Μαρίνος Νομικός και Κώστας Κωνσταντίνου, με σχετικές αναρτήσεις τους, κάνουν την δική τους προσπάθεια για να επηρεάσουν το κοινό να συμβάλει ακόμα περισσότερο, αριθμητικά.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Άθως Αντωνιάδης, αναδημοσίευσε αναρτήσεις που αφορούν στους τρόπους οικονομικής εισφοράς, γράφοντας ότι δεν πρέπει να μείνουμε στα shares και στα likes, καθώς σημαντικότερη όλων είναι η χρηματική βοήθεια:

Αναμφίβολα, η οικογένεια του Αντώνη κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει το χρονοδιάγραμμα του ερχόμενου Οκτωβρίου, μήνας κατά τον οποίο το παιδί τους είναι υποψήφιο για να λάβει την θεραπεία του στις ΗΠΑ. Ωστόσο, το χρηματικό ποσό που απαιτείται είναι τεράστιο. Πολλές δράσεις γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται για τον ιερό αυτό σκοπό, ωστόσο ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλει με τον δικό του καθοριστικό τρόπο, ακόμα κι από το υστέρημά του, προκειμένου να σωθεί το 22 μηνών αγοράκι.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X