ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αποφυλακισθέντες Ισραηλινοί: Η selfie και οι δηλώσεις (Vid)

«Δεν είμαι ένοχος, όλα είναι καλά»

Την επιθυμία τους για γρήγορη επιστροφή στα σπίτια τους και την ανακούφισή τους που η περιπέτειά τους με την κυπριακή δικαιοσύνη τελείωσε, εξέφρασαν μερικοί εκ των Ισραηλινών οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομία το απόγευμα της Πέμπτης 25/07. 

Η ιστοσελίδα «The Times of Israel» δημοσιεύει ένα βίντεο από την στιγμή της αποφυλάκισης ενός από τους νεαρούς, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «δεν είμαι ένοχος, όλα είναι καλά», ενώ σε σχέση με τους υπόλοιπους, που παραμένουν υπό κράτηση, ανέφερε ότι «δεν ξέρω τι συμβαίνει με αυτούς. Δεν ξέρω τι έκαναν, αν το έκαναν. Δεν γνωρίζω τίποτα».

Ο δικηγόρος Nir Yaslovitzh, ο οποίος εκπροσωπεί αριθμό εκ των εφήβων υπόπτων, δήλωσε ότι υπάρχουν «κενά στην αξιοπιστία της μαρτυρίας της ενάγουσας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι σύντομα περισσότεροι θα αφεθούν ελεύθεροι. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο δικηγόρος Yaniv Havari, ο οποίος είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα αφεθούν ελεύθεροι περισσότεροι.

«Η selfie της κοπέλας μου μού έσωσε την ζωή», φέρεται να δήλωσε άλλος νεαρός, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην Κύπρο. Αναφερόμενος στα γεγονότα της σύλληψής του, ο έφηβος είπε ότι καθόταν στο δωμάτιό του, όταν μπήκαν σε αυτό δύο αστυνομικοί και τον συνέλαβαν. Αρχικά, φέρεται να είπε, δεν κατάλαβε τι έγινε, ωστόσο στον Αστυνομικό Σταθμό, με την βοήθεια μεταφραστή, του είπαν ότι ήταν ύποπτος για τον βιασμό νεαρής.

Σχολιάζοντας τις ενέργειες της Αστυνομίας, ο πρώην ύποπτος φέρεται να δήλωσε ότι ήταν συνεχώς μαζί με την κοπέλα του κι έχουν φωτογραφίες μαζί. «Απορώ πώς δεν το ήλεγξαν αυτό», αναρωτήθηκε.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση