ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι πρώτες αντιδράσεις των Ισραηλινών που επέστρεψαν

Τι δήλωσαν σε μέσα του Ισραήλ

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Αμμοχώστου οδηγήθηκαν σήμερα Παρασκευή 26/07 επτά εκ των 12 Ισραηλιτών που είναι ύποπτοι για τον ομαδικό βιασμό της Βρετανίδας. Πέντε από τους ύποπτους αφέθηκαν ελεύθεροι χθες Πέμπτη 25/07 ενώ οι τρεις έχουν ήδη επιστέψει στο Ισραήλ. 

Ο Nir Yaslovitzh δικηγόρος μερικών εκ των υπόπτων για τον ομαδικό βιασμό στην Αγία Νάπα επαίνεσε την απελευθέρωση των πρώτων πέντε υπόπτων την Πέμπτη 25/07 και δικαιολόγησε την επέκταση της προφυλάκισης για τoυς υπόλοιπους «Δεδομένου ότι είναι μια επαγγελματική και εμπεριστατωμένη έρευνα, η οποία θα οδηγήσει σε σαφή απόδειξη ότι δεν υπήρχε βιασμός στην Κύπρο.»

Εκ των πέντε υπόπτων οι τρεις έχουν ήδη επιστρέψει στο Ισραήλ. Ένας από αυτούς μιλώντας στο Chanel 12 δήλωσε ότι αφέθηκε ελεύθερος χάρη στην φωτογραφία που είχε ως άλλοθι με την κοπέλα του να κοιμάται μαζί της την ώρα του ομαδικού βιασμού.

«Η selfie με την κοπέλα μου, μου έσωσε την ζωή» ακόμη δήλωσε ότι «Έχω ψυχολογικό τραύμα, δεν πρόκειται να ξανά επιστρέψω στην Κύπρο»
Άλλος ένας έφηβος που έφτασε στο αεροδρόμιο του Ben Gurion είπε « Προσευχόμουν κάθε μέρα να επιστρέψω. Ήταν δύσκολο, ένα παιδί από το Ισραήλ που δεν μιλάει αγγλικά δεν ξέρει τίποτα. Είναι μεγάλη η χαρά μου που επέστρεψα στο Ισραήλ»

Σύμφωνα με μέσα του Ισραήλ η αποφυλάκιση των πέντε υπόπτων μπορεί να σχετίζονται με το τεστ DNA και τα δέιγματα που βρέθηκαν στην σκηνή τα οποία έλαβαν νωρίτερα εκείνη την μέρα.

«Δεν είμαι ένοχος όλα είναι καλά» ένας από τους έφηβους δήλωσε στο Ynet news site. Όταν ρωτήθηκε για τους υπόλοιπους υπόπτους οι οποίοι δεν αφέθηκαν ελεύθεροι είπε « Δεν ξέρω τι γίνεται με αυτούς. Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, αν το έχουν κάνει. Δεν ξέρω τίποτα»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X