ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι κοπέλες στο γραφείο του Μαππουρίδη «δεν ξέρουν να ράβουν κουμπιά»

Μετά αναρωτιόμαστε τι πάει λάθος...

Ξέρεις τι κάνει μια γυναίκα ξεχωριστή στην δουλειά της και πότε παίρνει τα εύσημα για την σκληρή της προσπάθεια; Όχι όταν είναι μια άψογη επαγγελματίας, ούτε όταν τρέχει καθημερινά να προλάβει τα πάντα αλλά όταν ξέρει να ράβει κουμπιά!

Έτσι ισχυρίζεται ο πρώην βουλευτής του ΔΗΣΥ και νομικός Ρίκκος Μαπουρίδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έγραψε ότι «Στο γραφείο έχουμε 4 κοπέλες από τις οποίες μόνο μία ξέρει να ράβει κουμπιά! Να χαιρόμαστε τις σύγχρονες μανάδες και την τάση τους να προσφέρουν στις κόρες τους μασημένη τροφή»

Ας το πάρουμε από την αρχή. Καταρχάς ας θυμηθούμε ότι ο κύριος Μαππουρίδης, υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών μεταξύ Ανδρών και Γυναικών. Μετά αναρωτιόμαστε τι πάει λάθος σε αυτή την κοινωνία. Όταν άνθρωποι με τέτοιες αντιλήψεις βρίσκονται σε καίριες θέσεις και παίρνουν αποφάσεις για μας.

Κύριε Μαππουρίδη, μέσα από την ανάρτηση σας προσβάλετε όχι μόνο το προσωπικό το οποίο εργάζεται για εσάς αλλά και μητέρες που πάλεψαν για να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τις όποιες δυσκολίες όπως και όλο τον γυναικείο πληθυσμό. Δεν γνώριζα ότι για να θεωρείσαι γυναίκα πρέπει να γνωρίζεις να ράβεις κουμπιά. Φαντάζομαι θα εννοείτε τα κουμπιά του συζύγου σωστά;

Κύριε Μαππουρίδη ζούμε εν έτη 2019 και βαδίζουμε στο 2020. Γνωρίζεται τους αγώνες που έχουν δώσει οι γυναίκες από το πρώτο κύμα του φεμινισμού μέχρι σήμερα για να μπορούν να έχουν δικαιώματα σε πράγματα που οι προνομιούχοι άνδρες σαν και του λόγου σας θεωρούσαν δεδομένα; Μήπως να επιστρέψουμε πίσω στις σκοτεινές εποχές του μεσαίωνα;

Γνωρίζεται πόσο σκληρά μέχρι και σήμερα πρέπει να παλέψει μια γυναίκα για να εδραιώσει την θέση της στην κοινωνία αφού στερεότυπα σαν και αυτά συνεχίζουν να αναπαράγονται από ανθρώπους που έχουν τις ίδιες απόψεις με εσάς; Εγώ τους αποκαλώ σεξιστές.

Μια γυναίκα η οποία έχει οικογένεια ξυπνάει από το πρωί να ετοιμάσει τα παιδιά της για το σχολείο και το κάνει με χαρά. Φτάνει στην δουλειά της και πάντα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις, εργάζεται σκληρά και ας αμείβεται λιγότερο. Επιστρέφει στο σπίτι για να κάνει όλες τις δουλειές να μαγειρέψει και να βρει χρόνο για την οικογένειά της και τον σύζυγό της. Αν όμως δεν μπορεί να ράψει ένα κουμπί είναι ανάξια;

Κάποιοι θεωρούν ότι το όλο θέμα με την ισότητα είναι παρατραβηγμένο και ότι οι γυναίκες είναι πλέον ίσες με τους άνδρες. Μια βόλτα σε στατιστικά στοιχεία του Google θα σας πείσει, όπως επίσης και σχόλια σαν αυτά θα σας δείξουν ότι ο σεξισμός υπάρχει και τα στερεότυπα συνεχίζουν μέχρι σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X