ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πώς κινήθηκαν οι ύποπτοι μετά την απόπειρα φόνου

Νέα στοιχεία «καίνε» τον 42χρονο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, οδηγήθηκε ο 42χρονος, σχετικά με την υπόθεση της απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε στις 3/11 στην Έγκωμη, έξω από νυχτερινό μαγαζί.

Φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ο 42χρονος, άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκανε αποδεκτό το αίτημα της Αστυνομίας, για ανανέωση της κράτησής του για την χρονική περίοδο των οκτώ ημερών.

Στην αιματηρή συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αδέλφια από τη Συρία. Ο ένας, ηλικίας 30 χρόνων, δέχθηκε πυροβολισμό στο κεφάλι και η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται ως μη αναστρέψιμη.

Οι κινήσεις μετά την απόπειρα φόνου

Όπως ακούστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, νέες μαρτυρίες συνδέουν τον 42χρονο με την εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, Ιωάννη Γιωρκάτζη, στις 3/11, ο 42χρονος μετέβη στο εν λόγω κέντρο με τον 44χρονο (φερόμενο ως δράστης) και ακόμη ένα πρόσωπο.

Με την αποχώρησή τους από την σκηνή του επεισοδίου, ο 44χρονος μετέφερε τον 42χρονο στο Δάλι για να παραλάβει το όχημά του. Ακολούθως ο 42χρονος ύποπτος μετέβη στην οικία του, όπου πήρε το κινητό τηλέφωνο της μητέρας του και έφυγε.

Εν συνεχεία, ο 42χρονος πήγε σε τοποθεσία στο Δάλι, όπου τον παρέλαβε ένας φίλος του και τον μετέφερε σε οικία ενός προσώπου στην Επαρχία Αμμοχώστου. Κατά τη διάρκεια της μέρας, ο ύποπτος, επικοινώνησε με οικογενειακά του πρόσωπα, ρωτώντάς τους εάν τον αναζήτησε η Αστυνομία. Τους ανέφερε ακόμη, πως κάποιοι του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν καθώς και ότι ο 44χρονος πυροβόλησε κάποιον.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, εντοπίστηκαν ακόμη δυο πρόσωπα ομοεθνείς των δυο αδελφών από την Συρία και ο ένας εξ αυτών, ανέφερε ότι ξεκίνησε λογομαχία μέσα στο κέντρο, η οποία συνεχίστηκε έξω καταλήγοντας σε καβγά. Σε κάποια στιγμή είδε τον 44χρονο να φεύγει και να επιστρέφει με πιστόλι.

Εντατικές έρευνες της Αστυνομίας – Άφαντο το πιστόλι

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 110 καταθέσεις ενώ αναμένεται να ληφθούν ακόμη 50. Επίσης έχουν γίνει έρευνες σε υποστατικά και οχήματα προσώπων που συνδέονται με την υπόθεση.

Το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε στο αιματηρό εξακολουθεί να αναζητείται καθώς και οι κάλυκες.

Ήθελαν να αναλάβουν την προστασία και την διαχείριση του μαγαζιού

Σύμφωνα με τρεις μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, ο 44χρονος φερόμενος ως δράστης, ο 42χρονος και ακόμη δύο πρόσωπα, το τελευταίο χρονικό διάστημα ασκούσαν πίεση στους ιδιοκτήτες και διαχειριστές του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, με σκοπό να αναλάβουν την προστασία και τη διαχείριση του μαγαζιού.

Όπως ακούστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου την Δευτέρα (4/11), την τελευταία εβδομάδα απειλούσαν το προσωπικό ότι θα απολυόταν από τις εργασίες του για να αναλάβουν τη διαχείριση μέλη προσκείμενα στους υπόπτους.

Το βράδυ του Σαββάτου 2/11 με ξημερώματα Κυριακής 3/11, ο 42χρονος μαζί με άλλα άτομα, μετέβησαν στο εν λόγω κέντρο, όπου ανέφεραν στους υπαλλήλους επιτακτικά, ότι θα αναλάμβαναν εκείνοι την προστασία του κέντρου και παρέμειναν στο μέρος, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι να υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές και να αποχωρήσουν.

Έξι άτομα στα χέρια της Αστυνομίας για την απόπειρα φόνου

44χρονος φερόμενος ως δράστης.
37χρονος και 42χρονος που φέρονται να βρίσκονταν στη σκηνή του επεισοδίου.
49χρονος που βρισκόταν εντός του μαγαζιού την ώρα που ξεκίνησε το επεισόδιο.
Ο 43χρονος και 50χρονος ως ύποπτοι για συνέργεια μετά τη διάπραξη του αδικήματος, οι οποίοι φέρονται να βοήθησαν τον 42χρονο ύποπτο.

Ελεύθεροι οι δύο

Δύο πρόσωπα, 50 και 43 ετών τα οποία είχαν συλληφθεί, σε σχέση με την υπό διερεύνηση απόπειρα φόνου στη Λευκωσία, κατηγορήθηκαν την Δευτέρα (11/11) γραπτώς και αφέθηκαν ελεύθεροι για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνεργός μετά τη διάπραξη του κακουργήματος και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X