ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σάλος με ανεξιχνίαστο θανατηφόρο του 2012 - Η θέση της Αστυνομίας

Δεν αποκλείεται να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος αν προκύψουν στοιχεία

24news team

Σάλος ξέσπασε με καταγγελίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αναφέρονται σε συγκάλυψη θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στη Λεμεσό το 2012 με θύμα τον 17χρονο Ανδρέα Λοΐζου.

Οι αναρτήσεις φωτογραφίζουν γνωστά πρόσωπα ενώ εστιάζουν σε δελτίο τύπου της Αστυνομίας, για το θανατηφόρο δυστύχημα, το οποίο δεν είναι αναρτημένο στην επίσημη σελίδα των Αρχών.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις τότε μαρτυρίες «άγνωστη γυναίκα» ενέχεται στο δυστύχημα.

Το 24news, επικοινώνησε με την Λειτουργό του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου ζητώντας της να τοποθετηθεί για τα όσα λέγονται.

Τα πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» στις εν λόγω αναρτήσεις, κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν ήταν κάτοχοι μηχανοκινήτων οχημάτων του ιδίου τύπου, μάρκας ή χρώματος με το αναζητούμενο όχημα

«Απορρίπτουμε όλα τα δημοσιεύματα και αναρτήσεις περί συγκάλυψης και τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας», είπε η κα. Κωνσταντίνου.

Όσον αφορά το ποιες ήταν οι τότε ενέργειες της Αστυνομίας για το θανατηφόρο η κα. Κωνσταντίνου απάντησε: «Εξετάστηκαν όλες οι πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ σε ανακοίνωση μας είχαμε καλέσει το κοινό αν γνωρίζει κάτι για το εν λόγω δυστύχημα να επικοινωνήσει μαζί μας».

Επιπλέον, η κα. Κωνσταντίνου αναφερόμενη στις ενέργειες των μελών της δύναμης σχετικά με την υπόθεση είπε: «Παραλήφθηκαν κλειστά κυκλώματα, λόγω όμως της κακής ποιότητας και της χαμηλής ανάλυσης δεν κατέστη δυνατόν να αναγνωριστούν οι αριθμοί έγγραφης», προσθέτοντας «ελέγχθηκαν όλα τα οχήματα, τα οποία έμοιαζαν με την μαρτυρία που είχαμε ενώπιον μας χωρίς να προκύψει κάτι».

Εξάλλου σημείωσε ότι: «η υπόθεση μπορεί να παραμένει ανεξιχνίαστη ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος εάν και εφόσον προκύψουν μαρτυρίες και πληροφορίες για το δυστύχημα».

Η κα. Κωνσταντίνου ανέφερε ακόμη: «Εμείς διερωτόμαστε, γιατί τα άτομα που αναρτούν αυτά τα πράγματα, δεν έρχονται κοντά μας για να μας δώσουν αυτές τις πληροφορίες και τα αναδημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

«Εμείς καλούμε τα πρόσωπα που κάνουν αυτές τις αναρτήσεις να προσέλθουν στην Αστυνομία», είπε η κα. Κωνσταντίνου ενώ ξεκαθάρισε πως τα δελτία τύπου της Αστυνομίας χάθηκαν μόνο ηλεκτρονικά, λόγω αναβάθμισης της ιστοσελίδας.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά

Με ανακοίνωση της η Αστυνομία διευκρινίζει πως: «Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκάλυψη του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων, δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονταικατηγορηματικά».

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε σχέση με αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται σε συγκάλυψη προσώπων, τα οποία εμπλέκονται σε θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, η Αστυνομία αναφέρει τα ακόλουθα :

To δυστύχημα επεσυνέβει στη Λεμεσό στις 2.9.2012, συνεπεία του οποίου έχασε τη ζωή του 17χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου και τραυματίστηκε σοβαρά ο 17χρονος συνεπιβάτης του.

Κατά τη διερεύνηση του θανατηφόρου δυστυχήματος εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι, αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο από άγνωστη γυναίκα, χωρίς άλλο επιβάτη, και ακολουθούσε το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, επιχειρώντας να τους προσπεράσει, εισήλθε μερικώς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή, άλλο όχημα που κινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση, έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο των νεαρών.

Η Αστυνομία προέβηκε σε ευρείας κλίμακας εξετάσεις και αξιολόγησε κάθε διαθέσιμη πληροφορία που είχε τεθεί ενώπιον της, χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί το άλλο εμπλεκόμενο όχημα που προσπέρασε τα θύματα.

Σημειώνεται επίσης ότι τα πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» στις εν λόγω αναρτήσεις, κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν ήταν κάτοχοι μηχανοκινήτων οχημάτων του ιδίου τύπου, μάρκας ή χρώματος με το αναζητούμενο όχημα που εμπλεκόταν στο δυστύχημα.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκάλυψη του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων, δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά.

Εάν οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει ή κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το εν λόγω δυστύχημα, καλείται να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X