ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι δύο «υποψήφιοι» για τον πρώτο εμβολιασμό στη Λευκωσία

Δύο ηλικιωμένοι εξέφρασαν την επιθυμία να είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν

Ξεκινούν σήμερα οι ταυτόχρονοι εμβολιασμοί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίζεται από αρκετούς, ημέρα. Στην Κύπρο η έναρξη των εμβολιασμών κατά της COVID-19 ξεκίνησε σε ηλικιωμένους που διαμένουν στον οίκο ευγηρίας «Παναγία» στη Λεμεσό.

Στη Λευκωσία ο πρώτος εμβολιασμός θα γίνει στις 9 το πρωί σε διαμένοντες στον οίκο ευγηρίας «Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας».

Όπως ανέφερε στην «Κ» ο εκτελεστικός Διευθυντής του οίκου ευγηρίας Άθως Π. Μάτσας, δύο 80χρονοι θα γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που θα εμβολιαστούν στην Κύπρο. Πρόκειται για απόφοιτο Πολυτεχνείου και για έναν απόφοιτο νομικής,όπως σημείωσε ο κ. Μάτσας. Σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, ο Ανδρέας Μάτσας και ο Θράσος Κωνσταντινίδης εξέφρασαν την επιθυμία να εμβολιαστούν πρώτοι. «Θα εμβολιαστώ κι εγώ ώστε να παρακινήσω κι άλλους να δείξουν εμπιστοσύνη στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα συμβάλλοντας στην προσπάθεια να εξοβελίσουμε τον ιό από την ευρύτερη κοινωνία», τόνισε ο κ. Μάτσας.

Στις 11 το πρωί ο εμβολιασμός θα συνεχίσει στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. O πρώτος που θα εμβολιαστεί στο νοσοκομείο θα είναι ο γιατρός, Χρήστος Κυπρή.

Συνολικά στον οίκο ευγηρίας θα εμβολιαστούν περίπου 37 άτομα περιλαμβανομένου του προσωπικού και των ενοίκων. Σύμφωνα με τον κ. Μάτσα η επιλογή του οίκου ευγηρίας για την έναρξη των εμβολιασμών οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μία άριστα κατατοπισμένη δομή στην οποία τηρήθηκαν με ευλάβεια αυστηρά μέτρα προστασίας έναντι του ιού ενώ δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα κανένα κρούσμα εντός του οίκου ευγηρίας. Μάλιστα ζητήθηκε η παραχώρηση από το Υπουργείο Υγείας rapid tests που έγινε αποδεκτή με στόχο τον τακτικό έλεγχο του προσωπικού.

Να σημειωθεί ότι το «Μέλαθρον Ευγηρίας Λευκωσίας» είναι ο πρώτος οίκος ευγηρίας που συστάθηκε στην Κύπρο το 1960 από τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’ και τον Αναστάσιο Λεβέντη.

ΠΗΓΗ: kathimerini.com.cy / Της Άντρης Θρασυβούλου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X