ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ατάκες του μακαριστού Χρυσόστομου Β' που άφησαν εποχή (vid)

«Όποιου δεν αρέσει, μπορεί να ππέσει χώρκα του»

24news team

Εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας, 7 Νοεμβρίου, σε ηλικία 81 ετών, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο μακαριστός Χρυσόστομος Β' άφησε πίσω του πέραν από το έργο του και ατάκες τις οποίες θα θυμόμαστε. Ατάκες που προκάλεσαν άλλοτε απορία και γέλιο και άλλοτε θυμό και έντονες αντιδράσεις.

Πιο κάτω μερικές από τις ατάκες του μακαριστού Χρυσόστομου Β'΄ που άφησαν εποχή!

1. «Όποιου δεν αρέσει, μπορεί να ππέσει χώρκα του».

2. «Ξέρετε πόσους φτωχούς έχουμε κάθε μέρα; Και πολλές φορές κουράζεται το χέρι μου να υπογράψω τσεκς, για τους φτωχούς, για τους πεινώντες, για τους εμπερίστατους αδελφούς».

3. «Ήρθα σε αδιέξοδο μπορώ να πω, πριν λίγα χρόνια, που κατήντησαν να δακρύσουν τες μισές εικόνες της Κύπρου… Αναγκάστηκα να κάμω μια πολύ αυστηρή δήλωση ότι δεν θα επιτρέψω σε καμία εικόνα στην επαρχία μου να δακρύσει».

4. «Ναι, έχω καλή αντίληψη επί των οικονομικών. Είμαι υποχρεωμένος να καταπιάνομαι με τα οικονομικά, επειδή ασκώ διοίκηση. Δεν μπορεί να μένω μόνο στον πνευματικό τομέα. Η Εκκλησία, βέβαια, είναι καλά στελεχωμένη, έχουμε οικονομολόγους και charter accountants, αλλά, κακά τα ψέματα, δυστυχώς ο προϊστάμενος είναι αυτός που χαράσσει πολιτική».

5. «Οι πλείστες απόψεις του Ε.ΛΑ.Μ. με εκφράζουν. Κι αν είναι εναντίον των λαθρομεταναστών, τολμώ να σας πω ότι και εγώ είμαι εναντίον των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να γίνει εδώ μια πανσπερμία».

6. «Εσείς πιστεύετε ότι η ομοφυλοφιλία είναι φρούτο των τελευταίων ετών. Ο άνθρωπος ήταν πάντοτε ο ίδιος. Εμείς σκεπτόμεθα να κάμουμε και σχολεία. Και μάλιστα να ξεκινήσομεν από τα νηπιαγωγεία. Θα δώσουμε κατευθύνσεις στα παιδιά μας και θα έχουμε απαιτήσεις από εκεί να βγαίνουν σωστοί άνθρωποι».

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση