ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ταυτοποιήθηκε η Arian Palanas (pics)

Την άλλη εβδομάδα η έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων

Με την αγωνία στο «κόκκινο» συνεχίστηκαν και σήμερα οι έρευνες για εντοπισμό των βαλιτσών στην «Κόκκινη λίμνη» σημείο όπου ο υπό σύλληψη φερόμενος ως δράστης, Νίκος Μεταξάς, υπέδειξε ότι ξεφορτώθηκε τα πτώματα των θυμάτων του.

Με το σύστημα Sonar ενισχύονται από αύριο Σάββατο οι έρευνες για την ανεύρεση των σορών των θυμάτων του καθ` ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα φθάνει απόψε στην Κύπρο, μέσω Αθηνών, από τις ΗΠΑ. Αύριο στις 8.30 το πρωί το σύστημα θα εγκατασταθεί και θα δοκιμαστεί στη λίμνη στο Ξυλιάτο. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Κόκκινη Λίμνη, όπου θα γίνουν έρευνες στον βυθό της, δηλαδή το σύστημα θα φωτογραφίσει τι έχει ο πυθμένας της Κόκκινης Λίμνης. Οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι τις 11 το πρωί.

Το Sonar είναι ένα παγκόσμιο γεωγραφικό σύστημα αναφοράς, και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ΚΣΕΔ, η CYTA και το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας θα βοηθήσουν ώστε να το μετατρέψουν σε τοπικό, ώστε αυτό να δίδει ακριβείς συντεταγμένες.

Τέλος στο δεύτερο θρίλερ

Ταυτοποιήθηκε η δεύτερη σορός που εντοπίστηκε στο φρεάτιο στο Μιτσερό και τα αποτελέσματα έγιναν γνωστά το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαΐου. Η σορός ανήκει στην Arian Palanas Lozano, επιβεβαιώνοντας τον ισχυρισμό του 35χρονου Ίλαρχου.

Την άλλη εβδομάδα η έκθεση των Βρετανών εμπειρογνωμόνων

Οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες, οι οποίοι αναχωρούν σήμερα από την Κύπρο, θα ετοιμάσουν έκθεση με τα ευρήματα και τις διαπιστώσεις τους σε σχέση με τις υποθέσεις των φόνων γυναικών και παιδιών, που ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς φέρεται να διέπραξε, την οποία θα υποβάλουν την ερχόμενη βδομάδα στην κυπριακή Αστυνομία.

Πληροφορίες από το ΚΥΠΕ αναφέρουν πως οι εμπειρογνώμονες του National Crime Agency του Ηνωμένου Βασιλείου θα συνεχίσουν, και μετά την αναχώρησή τους από το νησί, να βρίσκονται σε επαφή με την ανακριτική ομάδα. «Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί για όσο χρόνο χρειαστεί», είπε στο αρμόδια πηγή.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, όπου έφθασαν τη Δευτέρα του Πάσχα, οι πέντε Βρετανοί εμπειρογνώμονες είχαν συναντήσεις με την ηγεσία της Αστυνομίας, την ανακριτική ομάδα και επισκέφθηκαν τα τέσσερα σημεία όπου διεξήχθησαν ή διεξάγονται έρευνες, δηλαδή το μεταλλείο Μιτσερού, την «Κόκκινη Λίμνη», τη Λίμνη Μεμί και το πεδίο βολής Ορούντας.

Επίσης, ο ιατροδικαστής μέλος της ομάδας των Βρετανών εμπειρογνωμόνων συμμετείχε στη διενέργεια νεκροτομών, σε συνεργασία με Κύπριους ιατροδικαστές, επί των σορών των δολοφονημένων γυναικών που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα.

Η ομάδα των Βρετανών περιλάμβανε ιατροδικαστή, κλινικό ψυχολόγο, ειδικό σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, ειδικό ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και ειδικό εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Τέλος ο Αρχηγός Αστυνομίας


Τον έπαυσε ο Πρόεδρος


Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαριάς Χρυσοστόμου για να ενημερώσει τον Πρόεδρο σε σχέση με τις έρευνες των ελλειπόντων προσώπων αλλά και θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου. Ο ίδιος δεν υπέβαλε την παραίτησή του, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείας πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον έπαυσε από τα καθήκοντά του.

«Κόκκινη λίμνη»

Ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής οι έρευνες στην «Κόκκινη λίμνη» στο Μιτσερό όπου ο δύτης εντός του ειδικού κουβουκλίου καταδύθηκε στο ίδιο σημείο που εντοπίστηκε χθες το τσιμεντομπλόκ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας ο δύτης εξήλθε εκτός λίμνης με τις έρευνες να ολοκληρώνονται χωρίς να εντοπιστεί κάποιο ίχνος της βαλίτσας.

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι θα υπήρχε νέα επιχείρηση εντός της ημέρας τελικώς ολοκληρώθηκαν για να ξεκινήσει η τελική προετοιμασία για το sonar.

Αύριο Σάββατο (4/5) θα γίνουν δοκιμές στην λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο με την χρήση του sonar αλλά οι έρευνες θα επικεντρωθούν και  «Κόκκινη Λίμνη»

Ανάσυρση τσιμεντομπλόκ με ενδείξεις για βαλίτσα

 

 

 

Την Πέμπτη το απόγευμα ανασύρθηκε από την «Κόκκινη λίμνη», αντικείμενο το οποίο εντοπίστηκε την Τετάρτη.

Αν και το αντικείμενο που ανασύρθηκε δεν είναι μια από τις βαλίτσες της φρίκης, αλλά τσιμεντομπλόκ, φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στις έρευνες.

Αυτό προκύπτει μέσα από πληροφορίες που θέλουν το νέο τσιμεντομπλόκ να είναι πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας η οποία ανασύρθηκε από την λίμνη την Κυριακή του Πάσχα και εντός της οποίας βρισκόταν πτώμα γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο καθ’ ομολογία δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατά την διάρκεια ανάκρισης, ανέφερε ότι μία εκ των βαλιτσών την έδεσε με τσιμεντομπλόκ.

Η παραίτηση Ιωνά 

Η 19η μέρα ερευνών έφερε εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο αφού ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, υπέβαλε την παραίτησή του, με τον Πρόεδρο να την κάνει αποδεκτή, παρακαλώντας παράλληλα τον κ. Νικολάου να παραμείνει στην θέση του μέχρι την κατάθεση των νομοσχεδίων για την μεταρρύθμιση του τομέα της Δικαιοσύνης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση