ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέλος ο Αρχηγός Αστυνομίας - Τον έπαυσε ο Πρόεδρος (Δείτε την επιστολή)

Ο ίδιος δεν υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον ενημέρωσε για τις έρευνες

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σχέση με τις έρευνες των ελλειπόντων προσώπων αλλά και θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου. Ο ίδιος δεν υπέβαλε την παραίτησή του, ωστόσο το Προεδρικό με επιστολή που του έστειλε αργότερα τον ενημέρωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον έπαυσε από τα καθήκοντά του.

«Στη δυσάρεστη απόφαση να τερματίσει τις υπηρεσίες του Αρχηγού της Αστυνομίας», αναφέρεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στην επιστολή που στάλθηκε στον Ζαχαρία Χρυσοστόμου από το Προεδρικό το μεσημέρι της Παρασκευής 3 Μαίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πήρε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψη «τη διαφαινόμενη αμέλεια ή παράλειψη επιτέλεσης των καθηκόντων αστυνομικών οργάνων στη διερεύνηση καταγγελιών για ελλείποντα πρόσωπα», ενώ παράλληλα σημειώνει την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης για λόγους πολιτικής ευθιξίας, ενώ ευχαριστεί θερμά τον κ. Χρυσοστόμου για το έργο του Αρχηγού κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του.

Ο τερματισμός των υπηρεσιών του Ζαχαρία Χρυσοστόμου ως Αρχηγού Αστυνομίας τίθεται σε ισχύ από την 7η Μαίου.

Δείτε εδώ την επιστολή

Τι προηγήθηκε

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Χρυσοστόμου ήταν προγραμματισμένη για τις 10.30 στην παρουσία και του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Ο Αρχηγός Αστυνομίας είχε κατ’ ίδιαν συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, ενισχύοντας με αυτή τη συνάντηση τις πληροφορίες που τον ήθελαν να παραιτείται από την ηγεσία της Αστυνομίας, για τους κακούς χειρισμούς που έτυχαν οι έρευνες για τα ελλείποντα πρόσωπα που φέρεται να σκότωσε ο Νίκος Μεταξάς.

«Έχω ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διοικητική έρευνα» ανέφερε ο κ. Χρυσοστόμου, μετά το πέρας της συνάντησης με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ερωτηθείς αν υπέβαλε την παραίτηση του, ο Αρχηγός της αστυνομίας παρέπεμψε σε ανακοίνωση που θα γίνει από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Χρυσοστόμου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και για το κομμάτι των επιχειρησιακών ερευνών. Στο Προεδρικό παρέμεινε για αρκετή ώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικολάου και στη συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, δήλωσε στη συνέχεια ότι εντός της ημέρας να βγει ανακοίνωση του του Προεδρικού για τον Αρχηγό της Αστυνομίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε πάρει την απόφασή του να παύσει από Αρχηγό της Αστυνομίας τον κ. Χρυσοστόμου.

Ικανοποιημένοι από τη συνάντηση οι πρέσβεις από τρίτες χώρες

Ικανοποίηση για τη συνάντηση που είχαν διπλωμάτες ξένων αποστολών από τρίτες χώρες υπήκοοι των οποίων εργάζονται ως οικιακές βοηθοί στην Κύπρο, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδία.

Μετά το πέρας της συνάντησης, όπως ο ίδιος ανέφερε, ο Προέδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις δολοφονίες του κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε στους διπλωμάτες τα μέτρα που ανακοίνωσε για ενίσχυση του πλαισίου προστασίας προσώπων που εργάζονται στην Κύπρο μέσω του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως. Επίσης, όπως είπε ο Ινδός διπλωμάτης, θα ξεκινήσει μια καταγράφει όσων εργάζονται στην Κύπρο σε οικίες και προέρχονται από τρίτες χώρες.

Πηγή: kathimerini.com.cy 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X