ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο χειμώνας είναι εδώ, με χιόνια στη... μισή Ελλάδα (vid,pic)

Έκλεισαν σχολεία - Έφτασε -3 το θερμόμετρο

Σύμφωνα με το Meteo, από το βράδυ της Τρίτης 3/12 χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης καθώς και σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου. Ιδιαίτερα στη Θράκη χιονοπτώσεις σημειώθηκαν ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Πού σημειώνονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες

Παράλληλα, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες και παγετός καταγράφηκαν στο σύνολο σχεδόν της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ κοντά στους μηδέν βαθμούς πλησίασε η ελάχιστη θερμοκρασία και σε πολλές ακόμη περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.

Θεσσαλονίκη: Επεσαν τα πρώτα χιόνια στα ορεινά -Σε Χορτιάτη, Λαγκαδά

To πρώτο χιόνι έκανε την εμφάνιση του σε περιοχές της Θεσσαλονίκης. Περιοχές στα ορεινά του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Χορτιάτης και το Φίλυρο έχουν ντυθεί στα λευκά. Όπως αναφέρει το Τhestival ελαφριά χιονόπτωση παρατηρείται στο Ωραιόκαστρο τον Λαγκαδά αλλά και στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Χαλκιδική: Το έστρωσε στην Αρναία

Με χιονοπτώσεις πέρασε η νύχτα και στην ορεινή Χαλκιδική. Στη διάρκεια της νύχτας άρχισε να χιονίζει ελαφριά, αλλά με το κρύο να είναι έντονο, λίγη ώρα μετά άρχισε να το στρώνει. Στην Αρναία και τα γύρω ορεινά χωριά, η εικόνα ήταν πανέμορφη με το στολισμένο χωριό να «ντύνεται» στα άσπρα.

Το τσουχτερό κρύο και τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στη Ξάνθη στη διάρκεια της νύχτας.

Επεσαν τα πρώτα χιόνια στο Πήλιο και την Κοζάνη

Τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα έκαναν την εμφάνισή τους στο Πήλιο, με τους κατοίκους στο βουνό των Κενταύρων να ξυπνούν το πρωί στα… λευκά. Στα λευκά ξύπνησε και η Κοζάνη μετά από χιονόπτωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Εκλεισαν σχολεία σε χωριά του Εβρου λόγω του χιονιά

Δεν προσήλθαν στα σχολεία την Τετάρτη οι μαθητές των οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου, με απόφαση της δημοτικής Αρχής, λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Ειδικότερα, παρέμειναν τα σχολεία στο Σιδηροχώρι, τον Πετρόλοφο, το Μεγάλο Δέρειο, τη Ρούσσα, το Γονικό, τη Σιδηρώ και την Αγριάνη.

Πού χρειάστηκαν αντιολισθητικές αλυσίδες

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονταν το πρωί της Τετάρτης οι οδηγοί που κινούνται από το 70ο έως το 85ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Ιερισσού, όπως και στον επαρχιακό δρόμο Νεοχωρίου – Βαρβάρας (από την Ολυμπιάδα έως τη Βαρβάρα).

Πηγή: iefimerida.gr 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση