ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ δεν στράφηκε εναντίον Ελλαδιτών ιατρών»

Πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», λέει ο ΠΙΣ

24news team

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» απαντά ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ διαψεύδει με ανακοίνωσή του το δημοσίευμα που αναφερόταν στην τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΙΣ Δρ Πέτρου Αγαθαγγέλου, ενώπιον της Επιτροπής Υγείας της Βουλής.

H ανακοίνωση του ΠΙΣ

Πλήρης διαστρέβλωση της αλήθειας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης»

Είναι μετά λύπης μας που έχουμε διαπιστώσει ότι το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερομηνίας 23 Ιουνίου 2023, υπό τον τίτλο στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αγαθαγγέλου vs Ελλαδιτών ιατρών – Περιπατητές που χαλούν την πιάτσα», απέτυχε προφανώς να αντιληφθεί το νόημα των όσων ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου ανέφερε στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής. Ως εκ τούτου, το δημοσίευμα έχει διαστρεβλώσει την αλήθεια παραπλανώντας την κοινή γνώμη.
Σε ουδεμία περίπτωση ο Πρόεδρος του ΠΙΣ στράφηκε εναντίον Ελλαδιτών ιατρών με τους οποίους ο Σύλλογος διατηρεί μια διαχρονική, αγαστή και στενή συνεργασία.
Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ανέλυσε τα στοιχεία στο πλαίσιο παρέμβασης του για τη στελέχωση, βάσει των οποίων μια σημαντική μερίδα ιατρών που φαίνεται ότι είναι στην άμεση διάθεση των δικαιούχων του συστήματος, στην ουσία είναι γιατροί που δεν έχουν τη μόνιμη τους βάση στην Κύπρο και αυτό είναι κάτι το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στους σχεδιασμούς της στελέχωσης.
Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, ανέδειξε επίσης την ανάγκη προσαρμογής των σχεδιασμών στα νέα δημογραφικά δεδομένα με στόχο οι σχεδιασμοί που γίνονται από τον αρμόδιο φορέα στο πλαίσιο του συστήματος ν’ ανταποκρίνονται στα πραγματικά και όχι σε πλασματικά δεδομένα.
Η τεκμηριωμένη κριτική του Προέδρου του ΠΙΣ, αφορούσε εκείνα τα στοιχεία που προκαλούν στρεβλώσεις και στόχευε να κινητοποιήσει τους αρμοδίους ώστε να λάβουν μέτρα και να προβαίνουν σε ορθότερους σχεδιασμούς προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας και την ορθολογιστική στελέχωση.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει παντελώς διαστρεβλώσει την αλήθεια και παρουσίασε τα πιο πάνω, ως δήθεν επίθεση εναντίον Ελλαδιτών συναδέλφων. Ουδέν αναληθέστερον.
Ο ΠΙΣ απαιτεί άμεση διόρθωση και απολογία όχι μόνο προς την ηγεσία του ΠΙΣ αλλά και στην κοινή γνώμη η οποία έχει τύχει παραπληροφόρησης και παραπλάνησης.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση