ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Μπέρδεψαν τις βιοψίες και της είπαν ότι έχει καρκίνο

Η απάντηση του Ογκολογικού της Τράπεζας Κύπρου και της Υπ.Υγείας

24news team

Μια υπόθεση που σοκάρει ανέδειξε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με «πρωταγωνίστρια» μια 40χρονη γυναίκα από την Πάφο, την οποία ενημέρωσαν ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες.

Το λάθος αποτέλεσμα της βιοψίας έφερε τη γυναίκα και την οικογένεια της αντιμέτωπους με σοβαρά ψυχικά τραύματα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πριν από τέσσερις μήνες, η γυναίκα ενημερώθηκε ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες και διευθετήθηκε ραντεβού προκειμένου να υποβληθεί σε κύκλο χημειοθεραπειών, ωστόσο μετά από έλεγχο του δείγματος της βιοψίας, διαπιστώθηκε ότι το δείγμα ανήκε σε άλλο ασθενή.

Στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας απάντησε το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, σημειώνοντας ότι έχει προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια έρευνας για εξακρίβωση των δεδομένων του περιστατικού.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, αφού έλαβε γνώση της επιστολής ασθενούς στην οποία παρατίθενται στοιχεία ότι της εδώθησαν αποτελέσματα που αφορούσαν άλλον ασθενή, επιβεβαιώνει πως έχει προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια έρευνας για εξακρίβωση των δεδομένων. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, έχει καταρχήν επιβεβαιωθεί ότι η εν λόγω ασθενής δεν έχει λάβει κάποια χημειοθεραπεία. Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια. Ο κύριος μας στόχος, από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου πριν 25 χρόνια ήταν, παραμένει και το πετυχαίνουμε, η παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους ασθενείς μας. Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα και εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, θα ενημερωθούν όλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Δηλώσεις της Υπουργού Υγείας αναφορικά με την καταγγελία ασθενή ότι διαγνώστηκε λανθασμένα με μεταστατικό καρκίνο

Οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού που αφορά στην καταγγελία ασθενή, ο οποίος σε επιστολή του αναφέρει πως έλαβε τα αποτελέσματα βιοψίας, τα οποία αφορούσαν άλλο άτομο, έδωσε η Υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της, στο πλαίσιο της τελετής παραλαβής πέντε νέων μαστογράφων, δόθηκαν στον ΟΚΥπΥ οδηγίες για τάχιστη διερεύνηση του περιστατικού, καθώς όπως τόνισε, πρόκειται για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση