ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΠΙΣ για καταγγελία εναντίον γιατρού για παρενόχληση

Ο ΠΙΣ θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες

Την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους του θα αναμένει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες, αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εξέδωσε σε σχέση με την καταγγελία εναντίον γιατρού.

Ο ΠΙΣ αναφέρει συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα όσα δημοσιεύονται σήμερα (21/2/2021) στην εφημερίδα "Πολίτης" σε σχέση με καταγγελία εναντίον ιατρού, αλλά και προηγούμενη καταδίκη του ιδίου για άσεμνη επίθεση και σεξουαλική παρενόχληση, ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) ότι δεν ετέθη ενώπιον του η καταδικαστική απόφαση.

«Δυστυχώς, η προηγούμενη καταδικαστική απόφαση εναντίον του γιατρού δεν ετέθη εις γνώση του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ)», αναφέρει συγκεκριμένα και σημειώνει ότι το θέμα θα απασχολήσει άμεσα τα θεσμικά όργανα του ΠΙΣ, προκειμένου να ακολουθηθούν οι σχετικές πρόνοιες του νόμου.

Σε ό,τι αφορά τη νεότερη καταγγελία εις βάρος του ιδίου γιατρού, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας (ημερομηνίας 21/02/2021), ο ΠΙΣ «παρακολουθώντας με προσοχή, θα αναμένει την πορεία των αστυνομικών ανακρίσεων και της ενδεχόμενης ποινικής υπόθεσης εναντίον του μέλους μας και αναλόγως της εξέλιξης, θα ακολουθήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες».

Τέλος, αναφέρει ότι αποτελεί θέση αρχής η μηδενική ανοχή σε οποιεσδήποτε αντιδεοντολογικές συμπεριφορές, οι οποίες προσβάλλουν το σύνολο της ιατρικής κοινότητας και την αξιοπρέπεια του ιατρικού επαγγέλματος. «Η οποιαδήποτε υπόθεση θα πρέπει να ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, έχοντας υπόψη και το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου», καταλήγει ο ΠΙΣ.

ΠΗΓΗ: KYΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X