ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

«Ο Γκιώνης θα καταθέσει όσα γνωρίζει για εμπλοκή Κυπρίων στο κύκλωμα με βιασμούς»

Ο βουλευτής ΑΚΕΛ Χ.Χριστοφίδης για υπόθεση βιασμού 24χρονης

ΚΥΠΕ

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, σε σχέση με τις καταγγελίες για εμπλοκή της Κύπρου στην υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη και ύπαρξη κυκλώματος εκμετάλλευσης γυναικών:

Θεωρούμε το θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες για βιασμό 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, την ύπαρξη κυκλώματος αλλά και την εμπλοκή κυπρίων και της Κύπρου στο εν λόγω κύκλωμα, ως πάρα πολύ σοβαρές.

Αυτές οι καταγγελίες έρχονται σε μια περίοδο που τα εγκλήματα κατά των γυναικών, είτε είναι γυναικοκτονίες είτε είναι βιασμοί ή άλλης μορφής βία κατά των γυναικών, αυξάνονται.

Έχουν γίνει κάποιες συγκεκριμένες καταγγελίες στην Ελλάδα για εμπλοκή Κυπρίων αλλά και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, στα πάρτι αυτά, τα οποία απ΄ ότι φαίνεται είχαν κατάληξη με εγκληματικές ενέργειες.


 Σεισμός με τις καταγγελίες της 24χρονης - Επίσημα το ψάχνουν και στην Κύπρο


Θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Εισαγγελέα για την άμεση ανταπόκριση του. Όντως έχει επικοινωνήσει αμέσως μαζί μου και μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα έχουμε συζητήσει για το πώς θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση.

Θέλω να πω ότι έχω επικοινωνήσει μερικές φορές με τον κύριο Ηλία Γκιώνη, ο οποίος έχει προβεί στις καταγγελίες και ο οποίος είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε την υπόθεση της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη, είναι ο άνθρωπος επίσης που έχει αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες σε βάρος γυναικών. Μεταφέροντας στον κ. Γκιώνη και εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα, όπως καταθέσει γραπτώς τα όσα γνωρίζει στον αρχηγό της αστυνομίας για να διευκολύνει περαιτέρω τις έρευνες.

Έχουμε συμφωνήσει ότι τα επόμενα 24ώρα αυτό θα γίνει. Θα καταθέσει με επιστολή του ο κ. Γκιώνης γραπτώς τα όσα γνωρίζει για την εμπλοκή κυπρίων αλλά και της Κύπρου ως γεωγραφικού χώρου, σε αυτό το κύκλωμα.

Θέλω να χαιρετήσω βέβαια αυτό το γεγονός.

Ο δικός μας ο ρόλος είναι να αναδεικνύουμε τέτοιου είδους ζητήματα, σίγουρα δεν μπορούμε να αποκαταστήσουμε την δικαιοσύνη και τις ερευνητικές αρχές του Κράτους, αλλά θέλω να υπογραμμίσω για ακόμα μια φορά, την ιδιαίτερη μας ευαισθησία, και την προσωπική αλλά και του ΑΚΕΛ, σε σχέση με εγκλήματα κατά γυναικών, με το έγκλημα ιδιαίτερα του βιασμού αλλά και της εμπορίας προσώπων, που φαίνεται ότι συνδέεται με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Οι κυπριακές αρχές έχουν ευθύνη, και πιστεύω και την βούληση να διερευνήσουν πλήρως αυτή την πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη φύση αλλά και τις ανθρώπινες αρχές και αξίες ευρύτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X