ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νυχτερίδες σε χειμερία νάρκη σε επικίνδυνες γαλαρίες του Τροόδους (Pics, Vid)

Ο κίνδυνος παραμονεύει από παντού, αλλά το Τμήμα Δασών μπήκε

Το νησί μας κρύβει μυστικά που ούτε περνούν από την φαντασία μας. Σε «μυστικές» τοποθεσίες του Τροόδους, οι τολμηροί μπορούν να ανακαλύψουν εντυπωσιακά πράγματα, καθώς και ιδιαίτερα επικίνδυνα.


Νυχτερίδες σε χειμερία νάρκη σε επικίνδυνες γαλαρίες του Τροόδους (Pics, Vid)


Οι φωτογραφίες από τις εγκαταλελειμμένες γαλαρίες στο Τρόοδος, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι νυχτερίδες, προκαλούν ανατριχίλα, καθώς δεν είναι και τα πιο φιλόξενα μέρη. Το αντίθετο, μάλιστα, κρύβουν σοβαρούς κινδύνους, κυρίως για τους ανθρώπους που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση και εξοπλισμό για να εισέλθουν.

Τα μέλη του Τμήματος Δασών, ωστόσο, φαίνεται πως διαθέτουν τα πιο πάνω προσόντα, καθώς είναι επιφορτισμένα με την ετήσια καταγραφή χειροπτέρων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Από την ετήσια χειμερινή καταγραφή χειροπτέρων σε εγκαταλελειμμένες γαλαρίες στο Τρόοδος. Μια διαδικασία που προϋποθέτει μεγάλη προσοχή πρωτίστως για την ασφάλεια της ομάδας που συμμετέχει και κατά δεύτερο την όσο το δυνατό λιγότερη παρενόχληση στα ζώα, καθώς η χειμερία νάρκη αποτελεί μια εξαιρετικά ευαίσθητη λειτουργία του κύκλου ζωής τους.

Οι γαλαρίες δεν είναι σε καμιά περίπτωση επισκέψιμες για τον οποιονδήποτε αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης λόγω της μακράς εγκατάλειψης».

Παρακάτω, ένα βίντεο από την είσοδο και την διείσδυση μέσα στις επικίνδυνες γαλαρίες:

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση