ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντροπή - Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας (pics)

Εικόνες που προβληματίζουν και προκαλούν ντροπή

Άντρη Θρασυβούλου

Άθλιες συνθήκες επικρατούν στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας. Οι εικόνες που εξασφάλισε το 24news μιλούν από μόνες τους. Τοίχοι έτοιμοι να καταρρεύσουν με φόντο...μούχλα και τουαλέτες στις οποίες απορείς πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται από ανθρώπους είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν το σκηνικό στο Νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

Υπενθυμίζουμε ότι οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας έχουν ήδη καταγγείλει τις τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας και την κρατική αδράνεια - όπως αναφέρουν - που επικρατεί σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα. Μάλιστα, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ, θα θέσει ενώπιον των μελών της, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου 2020, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές Ψυχικής Υγείας στο νοσοκομείο Αθαλάσσας και δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η λήψη μέτρων.

Πάντως, σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Υγείας  «κατσαδιάζει» τον ΟΚΥπΥ αναφέροντας ότι οι εκπρόσωποι του θα έπρεπε να γνωρίζουν τους σχεδιασμούς σχετικά με το Νοσοκομείο Αθαλάσσας προτού προβαίνουν σε δημόσιες τοποθετήσεις, αλλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους προβαίνοντας στις ενέργειες που τους αναλογούν.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Υπουργείου:

1. Οι αρχικοί σχεδιασμοί προέβλεπαν την ανακαίνιση των δύο θαλάμων στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

2. Τον Σεπτέμβριο του 2019, το Τμήμα Δημοσίων Έργων ενημέρωσε το Υπουργείο ότι, μετά από μελέτη που εκπονήθηκε, δεν είναι εφικτό να ανακαινιστούν οι εν λόγω θάλαμοι. Παράλληλα έγινε εισήγηση όπως οι δύο θάλαμοι ενσωματωθούν στο master plan του νέου Νοσοκομείου.

3. Από τον Σεπτέμβριο 2019 μέχρι και σήμερα και μετά από πιέσεις του Υπουργείου Υγείας, ετοιμάστηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονικά σχέδια, Σημείωμα Έργου), που θα υποβληθούν εντός των επόμενων ημερών στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση της 1ης φάσης του Νοσοκομείου (δύο θάλαμοι και ΘΕΜΕΑ).

4. Επιπλέον, σε συνάντηση των Υπουργών Υγείας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στα τέλη Ιανουαρίου, η ανέγερση του νέου Νοσοκομείου Αθαλάσσας τέθηκε, μαζί με τη Μονάδα Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και το ΤΑΕΠ του Νοσοκομείου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’, ως προτεραιότητες για τα αναπτυξιακά έργα του Υπουργείου Υγείας.

Για όλα τα πιο πάνω, ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΥΝΟ, οι οποίοι όφειλαν με τη σειρά τους να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους. Ως εκ τούτου, οι καταγγελίες για αδράνεια και έλλειψη σχεδιασμών εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτείας είναι τουλάχιστον ανακριβείς.

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Άντρη Θρασυβούλου

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X