ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ντροπή στην Κύπρο του 2019 να πεθαίνουν άστεγοι στις ταράτσες

«Δεν υπάρχει ούτε ένας άστεγος» λέει η Κυβέρνηση

Η κυπριακή κοινωνία δεν σταματά να μετράει πληγές και οι τελευταίες μέρες έχουν αποκαλύψει πολλές. Μέσα στον συρφετό των πληροφοριών σε σχέση με τα στυγερά εγκλήματα που αποκαλύφθηκαν στο Μιτσερό, προέκυψε και ο εντοπισμός του πτώματος μιας γυναίκας πάνω σε ταράτσα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λευκωσίας. Οι λεπτομέρειες της νέας τραγωδίας συγκλονίζουν, καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για μια γυναίκα 55 ετών, πολωνικής καταγωγής, η οποία δεν είχε ούτε ένα κεραμίδι για να βάλει πάνω από το κεφάλι της.


Νεκρή γυναίκα σε ταράτσα: Οι πληροφορίες (pic)


Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, επρόκειτο για μια γυναίκα άστεγη. Μια από τους δεκάδες άστεγους που «φιλοξενεί» η Κύπρος, εν έτει 2019, και, είτε δεν έχουν έμμισθη απασχόληση, είτε λαμβάνουν μισθό πείνας, που δεν αρκεί για να ικανοποιήσει ακόμα και τις βασικές ανάγκες για την επιβίωσή τους. Το κόστος των ενοικίων, ακόμα και για υποστατικά «δύο επί τρία», είναι στα ύψη και, σε συνδυασμό με τα πενιχρά εισοδήματα ενός μεγάλου ποσοστού του πληθυσμού, αποτελεί έναν παράγοντα που συμβάλλει τα μέγιστα στην δημιουργία αστέγων. 

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί η πρόσφατη δήλωση της Υπουργού Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, η οποία δήλωνε σε συνεδρία της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής ότι «σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να μένει στο δρόμο, ούτε ένας άστεγος, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αναζητούν στέγη και για αυτούς το Υπουργείο ανταποκρίνεται άμεσα, τοποθετώντας τους προσωρινά σε ξενοδοχεία».

Κατά την ίδια συνεδρία, ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, έριξε την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είπε πως εντός Μαΐου θα υπάρξει η εξαγγελία αυτής της νέας στεγαστικής πολιτικής.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται, δεν φαίνεται να σηκώνει άλλες δικαιολογίες, ούτε αλληλοεπίρριψη ευθυνών μεταξύ πρώην και νυν κυβερνώντων. Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 ένας συνάνθρωπός μας, ο οποίος δεν είχε πού την κεφαλή κλίναι, εντοπίστηκε νεκρός, στον χώρο όπου είχε βρει καταφύγιο, καθώς αδυνατούσε, φαίνεται, να εξασφαλίσει στέγη για τον εαυτό του. Ακόμα πιο τραγική λεπτομέρεια αποτελεί η πληροφορία ότι κοντά της βρέθηκε εισπνεόμενο φάρμακο για αναπνευστικές παθήσεις.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση