ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό στα κατεχόμενα

Σε ισχύ από τις 21-29 Μαρτίου

Το λεγόμενο υπουργικό συμβούλιο στα κατεχόμενα έλαβε περαιτέρω μέτρα για τον κορωνοϊό που θα τεθούν σε ισχύ από τις 21-29 Μαρτίου. Ο "πρωθυπουργός" Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι τις καθημερινές και τα Σάββατα θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 με 05:00. Την Κυριακή η απαγόρευση θα είναι για όλη την ημέρα εκτός για απαραίτητες και επείγουσες εξόδους.

Τα Σάββατα οι υπεραγορές, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα, τα φαρμακεία και τα εστιατόρια (μόνο έξω) είναι ανοικτά, ενώ τις Κυριακές μόνο τα φαρμακεία και οι φούρνοι. Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, μόνο οι τελειόφοιτοι θα επιστρέψουν ενώ οι άλλες τάξεις θα κάνουν τηλεκπαίδευση.

Τα γυμναστήρια και τα γραφεία στοιχημάτων θα ανοίξουν 24 του Μάρτη και όσοι εργάζονται εκεί θα πρέπει να έχουν αρνητικό PCR. Οι επαγγελματίες κολυμβητές θα ξεκινήσουν τις προπονήσεις τους σε πισίνες αλλά τα μαθήματα κολύμβησης απαγορεύονται. Ανακοίνωσε επίσης οικονομική βοήθεια σε 49.805 άτομα η οποία θα δοθεί στις 23 Μαρτίου.

Η μετάβαση από την Λευκωσία και την Κερύνεια προς Λεύκα, Μόρφου, Τρίκωμο και Αμμόχωστο επιτρέπεται μόνο με ειδική άδεια. Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά μεταξύ 22-26 Μαρτίου για να δοθεί διάλειμμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καθώς υφίσταται κούραση με την τηλεκπαίδευση. Θα επανέλθουν με τηλεκπαίδευση στις 29 του Μάρτη. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X