ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο κακός χαμός στη Λεμεσό - Ποτάμια οι δρόμοι (pics,vid)

Νέα Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν στην Κύπρο με καταιγίδες και ισχυρούς άνεμους, κάτι που σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία οφείλεται στο χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει την Ανατολική Μεσόγειο. 


Μάγεψε ο υδροστρόβιλος στη Λεμεσό (Pic,Vid)


 Δείτε live την κακοκαιρία

Κίτρινη προειδοποίηση

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία θα τεθεί σε ισχύ σήμερα, Πέμπτη (24/10) από τις 18:00 μέχρι την Παρασκευή στις 17:00.

Η προειδοποίηση, αφορά μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, στις οποίες η ένταση της βροχής θα είναι μεταξύ 35 και 55 χιλιοστά την ώρα, ενώ πιθανό να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

 

Οδηγοί Προσοχή

Συσσώρευση νερού παρατηρείται στον αυτοκινητόδρομο Πάφου - Λεμεσού, στο τμήμα του από το Κολόσσι, μέχρι και την Λεμεσό, τόσο στην κατεύθυνση προς Λεμεσό, όσο και στην κατεύθυνση προς Πάφο, λόγω έντονης βροχόπτωσης που σημειώνεται αυτή την ώρα.

Η Αστυνομία καλεί τους διερχόμενους οδηγούς οχημάτων να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα. Συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας η Λεμεσός

Η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» περισσότερο μέχρι στιγμής την πόλη της Λεμεσού με τους δρόμους να μετατρέπονται κυριολεκτικά σε ποτάμια.

Πυροσβεστική Υπηρεσία

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση στη Λεμεσό, η οποία αντιμετωπίζει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της, Ανδρέα Κεττή. Από τις 10:00 το πρωί όταν ενισχύθηκαν τα έντονα φαινόμενα η Πυροσβεστική κλήθηκε να ανταποκριθεί σε περίπου 50 κλήσεις οι οποίες αφορούσαν άντληση νερών από υποστατικά, μετακινήσεις δέντρων τα οποία αποκόπηκαν λόγω των σφοδρών ανέμων, απεγκλωβισμό οδηγών από τα οχήματά τους, καθώς επίσης και απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες λόγω της διακοπής ρεύματος. 10 συνεργεία της Πυροσβεστικής εργάζονται συνολικά για να μπορέσουν να αναταποκριθούν στις κλήσεις του κοινού.

Εν τω μεταξύ αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της Λεμεσού έχουν συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες νερού και η διέλευση οχημάτων καθίσταται δύσκολη και επικίνδυνη σε ορισμένα σημεία.

Η πρόγνωση της Μετεωρολογική υπηρεσία

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες αναμένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παράλια μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 Μποφόρ. Σε καταιγίδα ο άνεμος δυνατό να μεταβάλλεται και να ενισχύεται στα 6 με 7 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήματα έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά σε κάποιες περιοχές μέχρι πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα ωστόσο και μετά αναμένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων.

Το Σάββατο, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους αυξημένης συννεφιάς, η οποία το μεσημέρι και το απόγευμα πιθανό να δώσει μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος για να καταστεί αργότερα κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι το Σάββατο, για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές, αλλά την Κυριακή θα υπάρξει μικρή πτώση, για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X