ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέα εκστρατεία από την Αστυνομία - Μηδενική ανοχή στις τροχαίες παραβάσεις

Η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα παγκύπριων τροχονομικών ελέγχων

Η Αστυνομία εξαγγέλλει εβδομάδα παγκύπριων τροχονομικών ελέγχων για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων με έμφαση στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών.

Οι οδικοί έλεγχοι, που θα διενεργούνται από τα Τμήματα Τροχαίας, αρχίζουν από αύριο Δευτέρα 06 Δεκεμβρίου, 2021 και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, 2021, ενώ θα διεξάγονται ταυτόχρονα και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αστυνομίας Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας Roadpol.

Κατά τους ελέγχους τροχαίας τονίζεται ότι θα επιδεικνύεται μηδενική ανοχή στις τροχαίες παραβάσεις που συντελούν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

Επισημαίνεται ότι η απρόσεκτη οδήγηση/απόσπαση της προσοχής, καθώς και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή/και ναρκωτικών, αποτέλεσαν κατά την τελευταία τριετία στην Κύπρο, τις πρώτες δύο κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων με ποσοστό 20,8% και 27,8% αντίστοιχα.

Εξάλλου, ποσοστό γύρω στο 25% όλων των οδικών θανάτων που προκαλούνται στους δρόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οφείλεται αποδεδειγμένα στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης.

Ταυτόχρονα, όπως είναι γνωστό, η χρήση ναρκωτικών ουσιών συμβάλλει στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση, αλλά και στη μείωση της απόδοσης του οδηγού, με αύξηση του κινδύνου εμπλοκής σε οδική τροχαία σύγκρουση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X