ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Να διωχθεί ποινικά ο πολιτικός του ΑΚΕΛ αποφάσισε η Νομ. Υπηρεσία

Προκύπτουν εμπόδια όμως στην υπόθεση

24news team

Μετά την μελέτη του φακέλου της καταγγελίας 32χρονης εναντίον Κύπριου πολιτικού ο οποίος προέρχεται από τους κύκλους του ΑΚΕΛ, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε να εισηγηθεί την ποινική δίωξή του.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, ωστόσο φαίνεται να προκύπτει σοβαρό εμπόδιο. Εξαιτίας τους ότι τα όσα καταγγέλλονται, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, διαπράχθηκαν στο εξωτερικό πιθανότατα να προκύψουν νομικά ζητήματα.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου, η υπόθεση καταχωρείται την ερχόμενη βδομάδα ενώπιον Δικαστηρίου με την κατηγορία της άσεμνης επίθεσης.

Η καταγγελία της 32χρονης εναντίον πολιτικού

Νεαρή γυναίκα, κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι σε ηλικία 26 ετών, εν έτη 2014 παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες της καταγγελίας για το περιστατικό που σημειώθηκε το 2014, η νεαρή συναντήθηκε τότε με το εν λόγω πρόσωπο ώστε να την βοηθήσει να βρει δουλειά. Αρχικά φέρονται να συναντήθηκαν σε εξωτερικό χώρο και αργότερα η συζήτησή τους συνεχίστηκε στον χώρο όπου διαμένει ο πολιτικός μετά από δική του εισήγηση. Αυτά φαίνεται να έλαβα χώρα στις Βρυξέλλες, όπου εργαζόταν ο Κύπριος πολιτικός τότε. 

Η 32χρονη σήμερα, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία, ισχυρίστηκε ότι ενώ βρίσκονταν στο διαμέρισμα, το πολιτικό πρόσωπο προχώρησε σε άσεμνες πράξεις εναντίον της.

Σημειώνεται ότι η 32χρονη, έχει κατονομάσει το πολιτικό πρόσωπο.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, όταν η 32χρονη κατέθεσε γραπτώς στους ανακριτές τα όσα βίωσε το 2014 αν και η υπόθεση έγινε γνωστή την Δευτέρα (15/2).

Το απόγευμα της Παρασκευής (5/3) μετέβη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας ο πολιτικός του ΑΚΕΛ, όπως έδωσε απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου. Το πολιτικό πρόσωπο, φέρεται να αρνήθηκε όσα του καταλογίζει η 32χρονη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει ολοκληρωθεί από πλευράς Αστυνομίας και την Τετάρτη (10/3) παραδόθηκε στην Νομική Υπηρεσία ο φάκελος με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που λήφθηκαν από τους ανακριτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X