ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
15° Λευκωσία,
29 Νοεμβρίου, 2021
sport fm - listen live

Μπεντέρ: «Στο ΕΔΑΔ για απλήρωτα ενοίκια στο Βαρώσι προσέφυγε το ΕΒΚΑΦ»

«Ανοίξαμε υπόθεση σχετικά με αυτό στο ΕΔΑΔ και η ε/κ πλευρά έχει προσφύγει στο ΕΔΑΔ θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα»

ΚΥΠΕ

Στο ΕΔΑΔ έχει προσφύγει η «διεύθυνση» του «τμήματος βακουφίων» δήλωσε ο «γενικός διευθυντής», Ισμαήλ Μπεντέρ, διεκδικώντας απλήρωτα ενοίκια στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, υποστηρίζοντας ότι είναι περιουσία Βακουφίων το Βαρώσι. Στο ΕΔΑΔ για απλήρωτα ενοίκια, πρόσθεσε, προσέφυγαν και οι Ε/κ.
 
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή της Κίπρις Ποστασί, ο κ. Μπεντέρ είπε ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την περιουσία των βακουφίων εφόσον πληρώνουν ενοίκιο και όταν σταματήσει η πληρωμή του ενοικίου, θα πρέπει η περιουσία να επιστραφεί στο ΕΒΚΑΦ.
 
Αυτό, ισχυρίστηκε, υπάρχει σε νομοθεσία του 1944 και εάν ληφθούν επίσης υπόψη τα απλήρωτα ενοίκια μετά το 1974, θα προκύψουν σοβαρά ποσά.
 
Οι Ε/κ, συνέχισε, δεν θέλουν με κανένα τρόπο να παραχωρήσουν δικαιώματα στα βακούφικα και όταν το θέμα έτυχε διαπραγμάτευσης στο παρελθόν, όπως είπε, οι Ε/κ πάντοτε έλεγαν ότι πρόκειται για υπό κατοχή περιοχή και δεν αποδέχονται.
 
Υπάρχουν απλήρωτα ενοίκια και έχουν αρχίσει ενέργειες προσφεύγοντας στο ΕΔΑΔ. «Ανοίξαμε υπόθεση σχετικά με αυτό στο ΕΔΑΔ και η ε/κ πλευρά έχει προσφύγει στο ΕΔΑΔ θεωρώντας ότι έχουν εξαντληθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα (ΣΣ: για την «επιτροπή ακίνητης ιδιοκτησίας)».
 
Ο κ. Μπεντέρ αναφέρθηκε σε παράδειγμα που αφορούσε το 1955-56, όταν οι Βρετανοί άρχισαν να μεταφέρουν τις περιουσίες τους στα βακούφικα, όπως είπε, και Ε/κ υπέβαλαν αίτηση στο βρετανικό δικαστήριο για ένα αγρόκτημα στη Λάρνακα. Οι Ε/κ, κατά τον Ισμαήλ Μπεντέρ, είπαν ‘χρησιμοποιούμε αυτό το μέρος εδώ και 50 χρόνια, παραδώστε το σε εμάς λόγω του χρόνου που παρήλθε’.
 
Το βρετανικό δικαστήριο, συνέχισε ο κ. Μπεντέρ, εκδίκασε την υπόθεση και αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να παραχωρήσει τον τίτλο ιδιοκτησίας στους Ε/κ με το αιτιολογικό της χρήσης της περιουσίας για πολλά χρόνια. Οι Ε/κ, πρόσθεσε, προσέφυγαν τότε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου υπήρχε ένας Τ/κ και ένας Ε/κ δικαστής, οι οποίοι κατέληξαν στην ίδια απόφαση. «Από τότε μέχρι σήμερα και παρά την απόφαση του δικαστηρίου, τα βακούφικα δεν παίρνουν ενοίκιο από εκεί», ανέφερε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση