ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Κύπρος: Αλλαγή στα sms - Μόνο τόσοι σε σπίτια

Τι ανακοίνωσε ο Υπ. Υγείας

24news team

Με το σταγονόμετρο έγιναν οι νέες χαλαρώσεις αφού σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου δεν υπήρξε  οποιαδήποτε έκπληξη. (Δες ΕΔΩ).

Μεταξύ άλλων όμως, ο αρμόδιος Υπουργός ανακοίνωσε την αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη σε τρία (3) για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Τονίζεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο (2) γραπτών μηνυμάτων.

Παρά τις νέες χαλαρώσεις, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από αύριο, 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Απριλίου, ο κύριος Ιωάννου δεν αναφέρθηκε σε οποιαδήποτε αλλαγή για τις συναθροίσεις σε οικίες. 

Θυμίζουμε ότι επιτρέπεται η παρουσία μέχρι τεσσάρων προσώπων σε οικία, πέραν των μόνιμα σε αυτήν διαμενόντων προσώπων.

Σύμφωνα και με το διάταγμα, «νοείται ότι, επιτρέπεται η παρουσία ανήλικων παιδιών και ατόμων με αναπηρία, καθώς και βρεφονηπιοκόμων, παιδοκόμων και νηπιαγωγών, πέραν των μόνιμα διαμενόντων, αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης, η παρουσία σε οικία για σκοπούς υποβοήθησης προσώπων τα οποία αδυνατούν να αυτοεξυπηρετηθούν ή/και για σκοπούς φροντίδας και φύλαξης ανήλικων προσώπων, καθώς και η παρουσία επαγγελματιών για σκοπούς εργασίας μόνο για το εύλογο χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση της εργασίας τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X