ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μολυσμένα κρέατα στην αγορά και εμπορικός πόλεμος για το αρνί εν όψει Πάσχα

Καυγάς του Προέδρου Κρεοπωλών με αγροτικές οργανώσεις

Στέλιος Ξιουρής

Εμπορικός πόλεμος με ασύλληπτες προεκτάσεις μαίνεται στην αγορά κρέατος αφού εν όψει των εορτών του Πάσχα θα διατεθούν χιλιάδες σφάγεια και θα καρπωθούν εκατομμύρια ευρώ οι εμπλεκόμενοι.

Κι όλα αυτά με τον ανυποψίαστο πολίτη να μην γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει αφού και το Υπουργείο Γεωργίας και οι αρμόδιες Κτηνιατρικές Υπηρεσίες αδυνατούν να προβούν στους αναγκαίους ελέγχους, λόγω της διαχρονικής δικαιολογίας όλων των κυβερνητικών τμημάτων περί υποστελέχωσης.

Οι διαξιφισμοί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Γεωργίας ήταν ιδιαίτερα έντονοι με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κρεοπωλών ΚΩΣΤΑ ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗ να αναφέρει ότι στα κρέατα που παραλαμβάνει εντοπίζονται οργανικά στα σφάγεια και είναι μολυσμένα και εν προκειμένω ακατάλληλα προς κατανάλωση. Την θέση Λειβαδιώτη συμμερίστηκε και έμπορος κρεάτων για να προκαλέσει την έκρηξη των εκπροσώπων των αγροτικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα τόσο ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΧΙΛΛΕΩΣ του Ευρωαγροτικού όσο και ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΜΠΑΣ της ΕΚΑ αντέδρασαν έντονα και επισήμαναν ότι όλα γίνονται για εμπορικούς σκοπούς. «Τι λέτε 25 μέρες πριν το Πάσχα; θα καταστρέψετε τους Κύπριους κτηνοτρόφους και θα πεινάσει κόσμος».

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν προωθηθεί η ντόπια παραγωγή που λόγω κόστους πωλείται και ακριβότερα θα εισαχθούν αρνιά από το εξωτερικό ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του τόπου σε χαμηλότερες τιμές και με περισσότερο προφανώς κέρδος για εμπόρους και κρεοπώλες που πωλούν εισαγόμενα κρέατα.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε εξ αφορμής του αιτήματος του Υπ. Γεωργίας να δοθεί ο έλεγχος των σφαγείων σε ιδιωτικές εταιρείες αφού οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν έχουν, όπως διατείνονται, το αναγκαίο προσωπικό για να προβαίνουν στις κατάλληλες επιθεωρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X