ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
24 news

Μιτσερό: Ραγδαίες εξελίξεις - Δύο νέες συλλήψεις (Pics,vid)

Εντατικές έρευνες της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης

Δημήτρης Λουκά

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση-θρίλερ της 38χρονης, Marry Rose Tiburcio, της οποίας το πτώμα εντοπίστηκε την Κυριακή (14/4) στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό.

Η Αστυνομία, το βράδυ της Πέμπτης (18/4), προχώρησε στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων. Πρόκειται για δύο Ελληνοκύπριους ηλικίας 35 και 30 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ένας εκ των δύο υπηρετεί στην Εθνική Φρουρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας εκ των συλληφθέντων φαίνεται να είναι το πρόσωπο, ονόματι Ορέστης, με τον οποίον η άτυχη γυναίκα σύμφωνα με την κατάθεση της συγκατοίκου της θα είχε συνάντηση πριν εξαφανιστεί. 

Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Παρασκευή (19/4) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας.

Διεξάγονται εντατικές έρευνες για εντοπισμό της 6χρονης κόρης της 38χρονης. Η γυναίκα είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο, μαζί με την 6χρονη κόρη της, τον περασμένο Μάιο.

Νωρίτερα 

Είναι αδύνατο για λόγους ασφαλείας να αντληθεί το νερό από το φρεάτιο στο Μιτσερό, όπου την Κυριακή εντοπίστηκε η σορός της Marry Rose Tiburcio Infante από τις Φιλιππίνες και όπου συνεχίζονταν οι έρευνες εξετάζοντας το ενδεχόμενο εκεί να βρίσκεται η σορός της κόρης της, η οποία είχε, επίσης, δηλωθεί ως ελλείπουσα.


Τραγωδία στη Λάρνακα: Στη δημοσιότητα το όνομα του άτυχου άνδρα


Σήμερα έγινε υπηρεσιακή σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει άντληση του νερού από το φρεάτιο γιατί όταν αφαιρεθεί ο όγκος του νερού θα υποχωρήσουν τα τοιχώματα και έτσι το όλο εγχείρημα κρίθηκε μη ασφαλές.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης και άλλοι ειδικοί επί του θέματος, καθώς και πρόσωπα που γνωρίζουν την περιοχή και έγινε ενδελεχής συζήτηση.

Οι ανακριτικές αρχές επικεντρώνονται τώρα σε άλλους τρόπους για τα επόμενα βήματά τους με σκοπό τον εντοπισμό της κόρης της γυναίκας, η οποία είχε επίσης δηλωθεί ως ελλείπουσα.

Η σκηνή στο Μιτσερό εξακολουθεί να φρουρείται.

Νωρίτερα

Αναβλήθηκε προσωρινά η επιχείρηση άντλησης του νερού από το φρεάτιο στο μεταλλείο του Μιτσερού, εξαιτίας θεμάτων που προκύπτουν, όπως αυτό της ασφάλειας. 

Στο σημείο είχαν φτάσει όχηματα ιδιωτικής εταιρείας, για την άντληση του νερού, ωστόσο οι χειριστές ανέμεναν για αρκετή ώρα την εξουσιοδότηση από τις αρχές για να πλησιάσουν, πράγμα που δεν έγινε και στη συνέχεια αποχώρησαν από το σημείο. 

 

Ακολούθως, στην σκηνή έφτασαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία κατέβασαν ξανά τις κάμερες στο φρεάτιο.

Μετά από τις νέες έρευνες, τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Όπως φαίνεται, βάσει των πληροφοριών, το βαθύ φρεάτιο ενδεχομένως να αποβεί επικίνδυνο στο παρόν στάδιο, εάν επιχειρηθεί οποιαδήποτε έρευνα εντός του.

Νωρίτερα

Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται η έναρξη της επιχείρησης άντλησης του νερού από το φρεάτιο του ανελκυστήρα στο παλιό μεταλλείο του Μιτσερού, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της γυναίκας, η οποία πιθανολογείται ότι είναι η Marry Rose Tiburcio. Η άντληση του νερού θα βοηθήσει τις αρχές να ερευνήσουν το βάθους 130 περίπου μέτρων φρεάτιο για να διαπιστώσουν το κατά πόσον εντός του βρίσκεται και η σορός της 6χρονης κόρης της 38χρονης Φιλιππινέζας.

Η 38χρονη και η 6χρονη κόρη της, είχαν δηλωθεί ως ελλείπουσες στις 5 Μαΐου 2018 και έκτοτε αγνοείται η τύχη τους. Ωστόσο, ο εντοπισμός του πτώματος της γυναίκας, καθώς και οι μαρτυρίες και τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στρέφουν τις αστυνομικές έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση, αν και, για την ώρα, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, όπως τα αποτελέσματα DNA, που να πιστοποιούν την ταυτότητα του πτώματος.


Νεκρή Μιτσερού - Αρχίζει μεγάλη επιχείρηση άντλησης νερού από το φρεάτιο (pics)


Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος, μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό με σκοπό να αξιολογήσουν τα δεδομένα. Όσον αφορά την χρονική διάρκεια της επιχείρησης το πιθανότερο είναι να χρειαστούν δύο με τρεις μέρες.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, είπε πως η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνεργαστεί με ιδιώτη που θα κάνει την άντληση με τη χρήση μηχανημάτων που κατεβαίνουν σε μεγάλο βάθος, σημειώνοντας πως το βάθος του φρεατίου είναι περίπου 130 μέτρα.

Ερωτηθείς για τον χρόνο που θα χρειαστεί για αυτή τη διαδικασία, ο κ. Τράγκολας είπε πως αυτό είναι κάτι που θα αξιολογήσουν όταν αρχίσει η άντληση ανάλογα με τις δυνατότητες των αντλιών. «Θα ξεκινήσει η άντληση και θα δούμε», ανέφερε, σημειώνοντας πως κατά την όλη επιχείρηση στο φρεάτιο θα γίνει επίσης χρήση κάμερας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη και φυλάσσεται από μέλη της Αστυνομίας. Ως γνωστόν, μετά τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης, η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει την εξάχρονη κόρη της, Sierra Graze Seucalliuc, η οποία είχε επίσης δηλωθεί ως ελλείπουσα, μαζί με τη μητέρα της, πέρσι τον Μάιο.

Για την υπόθεση τελεί υπό κράτηση 33χρονος Ρουμάνος, πρώην συμβίος της 39χρονης.

Κατέβασαν κάμερες στο φρεάτιο

Οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας Κύπρου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού πτώματος σε φρεάτιο στο Μιτσερό.

Χθες, Τετάρτη, μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέβασαν κάμερες στο φρεάτιο με σκοπό να διαπιστώσουν τι άλλο υπάρχει μέσα. Σε χθεσινές του δηλώσεις από το Μιτσερό ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας κύριος Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει η επίσημη ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας από τα αποτελέσματα του DNA, ενώ ανέφερε επίσης ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για την 38χρονη που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο μαζί με την κόρη της.

Σε ερώτηση κατά πόσο ζητήθηκε βοήθεια από το τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας για τα μηνύματα που εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο της νεκρής γυναίκας με παραλήπτη κάποιον «Ορέστη» ο κύριος Αγγελίδης είπε σε μια τέτοιου είδους υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τμήματα της αστυνομίας ώστε να υπάρξει διαλεύκανσή της. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα ζητηθεί και η βοήθεια της Interpol.

 

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X