ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νεκρή Μιτσερού - Αρχίζει μεγάλη επιχείρηση άντλησης νερού από το φρεάτιο (pics)

Υπό οκταήμερη κράτηση ο 33χρονος

Δημήτρης Λουκά

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Νεόφυτος Σιάηλος μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή του μεταλλείου της Κοκκινόγειας, στο Μιτσερό με σκοπό να αξιολογήσουν τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αρχίζει την Πέμπτη η μεγάλη επιχείρηση άντλησης νερού από το φρεάτιο από μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας σε συνεργασία και με ιδιωτική εταιρεία.

Όσον αφορά την χρονική διάρκεια της επιχείρησης το πιθανότερο είναι να χρειαστούν δύο με τρεις μέρες.

Σκοπός είναι να μπορέσει να διαφανεί από τις κάμερες εάν υπάρχουν άλλα στοιχεία ή οποιοδήποτε άλλο τεκμήριο για την εν λόγω υπόθεση.

Δεν παραδέχεται καμία εμπλοκή ο 33χρονος 

Καμία εμπλοκή στην υπόθεση ισχυρίζεται ότι έχει ο 33χρονος Ρουμάνος, ο οποίος συνελήφθη χθες, Τρίτη, στην Λάρνακα. Ο πρώην συμβίος της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, την οποία καταδεικνύουν τα πιθανά σενάρια ως το πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ωστόσο σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη προσωποκράτησή του.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πού βρισκόταν η 38χρονη και η 6χρονη κόρη της, ενώ πίστευε ότι είχαν φύγει για το εξωτερικό. Ως εκ τούτου, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης.

Ο 33χρονος αντιμετωπίζει τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του και της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης.

Κατέβασαν κάμερες στο φρεάτιο και ο «Ορέστης»

Οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας Κύπρου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού πτώματος σε φρεάτιο στο Μιτσερό .

Οι νεότερες πληροφορίες από την σκηνή που βρέθηκε το πτώμα της άτυχης γυναίκας αναφέρουν ότι μέλη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατέβασαν κάμερες στο φρεάτιο με σκοπό να διαπιστώσουν τι άλλο υπάρχει μέσα. Σε σημερινές του δηλώσεις από το Μιτσερό ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας κύριος Αντρέας Αγγελίδης είπε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει η επίσημη ταυτοποίηση της νεκρής γυναίκας από τα αποτελέσματα του DNA, ενώ ανέφερε επίσης ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για την 38χρονη που είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο μαζί με την κόρη της.

Σε ερώτηση κατά πόσο ζητήθηκε βοήθεια από το τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της αστυνομίας για τα μηνύματα που εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο της νεκρής γυναίκας με παραλήπτη κάποιον «Ορέστη» ο κύριος Αγγελίδης είπε σε μια τέτοιου είδους υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τμήματα της αστυνομίας ώστε να υπάρξει διαλεύκανσή της. Επίσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα ζητηθεί και η βοήθεια της Interpol.

Αποκαλύψεις στο δικαστήριο

Ο μάρτυρας κατηγορίας, Υπαστυνόμος Ιωάννης Γιωρκάτζης, ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου ότι Εναντίον του υπόπτου διερευνώνται τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της απαγωγής με σκοπό τον φόνο εκ προμελέτης και της απαγωγή. Σύμφωνα με την συγκάτοικο της, πριν να εξαφανιστεί μεταβηκε στη Λευκωσία για να συναντηθει με καποιον Ορέστη που γνώρισε στο διαδίκτυο. Στο διαμέρισμα του υπόπτου εντοπίστηκε παρόμοιο σχοινί με αυτό στο πτώμα.

Η ελλείπουσα τον εγκατέλειψε με την ανήλικη της κόρη πρόσθεσε ο μάρτυρας, ενώ δεν ήθελε να έχει επαφή μαζί του. Αναφορικά με το σχοινί που βρέθηκε, ο ύποπτος είπε ότι το εντόπισε σε οικοδομή και το πήρε, ενώ όπως εξακριβώθηκε είναι μπλε χρώματος.

Επίσης, ο ύποπτος, σύμφωνα με μαρτυρία, είχε χτυπήσει στο παρελθόν την ελλείπουσα, η οποία όταν εξαφανίστηκε με το παιδί της, δεν πήρε οποιοδήποτε αντικείμενο. Έγιναν εξετάσεις απο τήν Ιντερπόλ και διαπιστώθηκε ότι η ελλείπουσα δεν ταξίδεψε ποτέ στις Φιλιππίνες.

Αναμένονται περαιτέρω εξετάσεις στην σκηνή, ενώ δεν αποκλείεται να γινουν εξετάσεις και στην σορό.

Σύμφωνα με τον κ Γιωρκάτζη, το πτώμα της εντοπίστηκε γυμνό, ενώ το διαβατήριο της 6χρονης κόρης της ελλείπουσας εντοπίστηκε στην οικία του συλληφθέντος.

Σύμφωνα με τον Υπαστυνόμο, ο Ρουμάνος έδωσε την γραπτή του συγκατάθεση για έρευνα στο σπίτι του, ενώ μέχρι στιγμής είναι συνεργάσιμος με τις Αρχές. Στην οικία του εντοπίστηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και τρεις κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Έρευνες θα γίνουν για να εντοπιστούν τα ρούχα και τα προσωπικά αντικείμενα του θύματος, πρόσθεσε ο κ. Γιωρκάτζης.

Ο 33χρονος, αναφέρεται, είχε συχνές προστριβές με την ελλείπουσα, καθώς είχαν χωρίσει, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ίδιος είναι αλκοολικός. Οι φιλονικίες τους αφορούσαν την γονική μέριμνα της ανήλικης κόρης τους.

Του απαγόρευσε να βλέπει το παιδί

Η ελλείπουσα, σύμφωνα με την κατάθεση του 33χρονου, τον εγκατέλειψε το 2015, μαζί με το παιδί, το οποίο ο ύποπτος έβλεπε τρεις φορές την εβδομάδα, για τρεις ώρες κάθε φορά. Η ίδια η ελλείπουσα δεν είχε επαφές μαζί του, ενώ κάποια στιγμή το 2016, του απαγόρευσε να βλέπει την κόρη τους, με αποτέλεσμα ο ίδιος να χάσει την επαφή και με την 6χρονη.

Η τελευταία φορά που την είδε, είπε, ήταν τον Μάρτιο του 2017, όταν επισκέφθηκε την Κύπρο η μητέρα του.

Το σχοινί

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο δικαστήριο, ο ύποπτος ισχυρίστηκε ότι το βρήκε σε άγνωστη οικοδομή (οικοδόμος στο επάγγελμα), πριν από τα Χριστούγεννα του 2018 και το πήρε σπίτι του, σε περίπτωση που αυτού του χρησίμευε στην εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών. Παρ' όλ' αυτά, δεν το είχε χρησιμοποιήσει ποτέ, ανέφερε. Επίσης, είπε, δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει από πού το πήρε, με την Αστυνομία να εξετάζει και την προέλευσή του.

Ακόμα ένας ανακρινόμενος

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση, πέρασε από ανάκριση και ένας Ελληνοκύπριος, κάτοικος της κοινότητας του Μιτσερού, ωστόσο δεν έχουν προκύψει, μέχρι στιγμής, οποιαδήποτε στοιχεία που να τον εμπλέκουν στην υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αστυνομία δεν θεωρεί δεδομένο το γεγονός ότι το έγκλημα διεπράχθη στο μεταλλείο του Μιτσερού, γι' αυτό, στο πλαίσιο της όλης διερεύνησης, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το κατά πόσο ο φόνος έγινε σε άλλο σημείο, με το πτώμα να μεταφέρεται ακολούθως στο μεταλλείο, όπου ρίφθηκε μέσα στο φρεάτιο.

Ψάχνουν την 6χρονη

Επιστροφή στο μεταλλείο σχεδιάζουν οι αρχές, για νέες έρευνες στο φρεάτιο, μήπως και εντός του υπάρχει το πτώμα και του ανήλικου παιδιού της 38χρονης. Τονίζουμε ότι επίσης πρόκειται περί σεναρίου, καθώς μαζί με την Marry, ελλείπουσα είχε δηλωθεί και η κόρη της. 

Ένα πολύ προσεγμένο σχέδιο δράσης καλούνται οι αρχές να εκπονήσουν, προκειμένου να διεξάγουν νέες έρευνες στο φρεάτιο του ανελκυστήρα.

Το βάθος, που ανέρχεται γύρω στα 130 μέτρα, ο τεράστιος όγκος νερού που υπάρχει σε αυτό, καθώς και διάφορες γαλαρίες που εκτείνονται από διάφορα σημεία του φρεατίου, περιπλέκουν την κατάσταση. Με αυτά ως δεδομένα, αυξάνεται και το επίπεδο επικινδυνότητας της νέας αποστολής, ακόμα και αν πρόκειται για ειδικά εκπαιδευμένα άτομα.

Η κάθε μια κίνηση θα μελετηθεί προσεκτικά και το πρωί της Τετάρτης, ενδεχομένως να προβούν στις νέες έρευνες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X