ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Συγκλονίζει η μητέρα του μαθητή: «Χτυπήθηκε το μωρό μου»

«Βοήθεια σε θύτες και θύματα», είπε σε δηλώσεις της η μητέρα του 13χρονου μαθητή

24news team

Η μητέρα του ανήλικου, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από συμμαθητές του σε γυμνάσιο της Λεμεσού, μίλησε στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, «Μεσημέρι και Κάτι», περιγράφοντας τα όσα βιώνει το παιδί της από πέρσι. Όπως είπε, η ίδια προχώρησε σε καταγγελία τόσο στη Διεύθυνση του σχολείου όσο και στην Αστυνομία.

«Πάρα πολλοί γονείς ζουν αυτό το δράμα με τους σχολικούς εκβιασμούς. Το δικό μου το παιδί το περνά εδώ και ένα χρόνο, έκανα πέρσι καταγγελία στην αστυνομία, αλλά για τον λόγο ότι είναι ανήλικοι, δεν μπορούν να προχωρήσουν δικαστικώς. Φέτος, πίστευα ότι θα ακολουθήσει μια ήπια χρονιά, αλλά δυστυχώς εδώ και δύο μέρες χτυπήθηκε το μωρό μου. Εχθές έγινε αυτό το σοβαρό συμβάν που είδατε στο βίντεο. Ήταν ξυλοδαρμός εκ προ μελέτης, κάποιοι τον έσπρωξαν εν ώρα διαλείμματος, για να παίξουν ξύλο. Ο άλλος τον κρατά από τον λαιμό, τον χτυπά στο πρόσωπο και του τραβά και τα μαλλιά του.»

Όπως είπε η μητέρα, πέρσι μετά το συμβάν ξυλοδαρμού, πήγε στο σχολείο και το κατήγγειλε στη Διεύθυνση καθώς και στην Αστυνομία.

«Μας είπαν ότι το σχολείο θα λάβει τα μέτρα του και θα τιμωρηθούν όσοι εμπλέκονται, η Αστυνομία είπε ότι θα καλέσει τους γονείς. Σήμερα είμαι στο σχολείο από το πρωί, μαζί με την Αστυνομία και το Γραφείο Ευημερίας, για να βοηθήσουμε τα παιδιά που είναι θύτες όχι μόνο τα θύματα.»

Παράλληλα, η μητέρα του μαθητή τόνισε ότι πρέπει να προσληφθεί άμεσα σεκιούριτι στο σχολείο.

«Χρειαζόμαστε άμεσα σεκιούριτι στο σχολείο μας και συνοδούς για κάποια παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποια θέματα. Έγιναν από πέρσι αυτές οι αιτήσεις από τον διευθυντή, χωρίς ανταπόκριση.»

Τέλος, η μητέρα έστειλε το δικό της μήνυμα θέλοντας να στηρίξει και τα παιδιά που βιώνουν σχολικό εκφοβισμό και φοβούνται να μιλήσουν:

«Πρέπει να σταματήσει ο εκφοβισμός σε όλα τα σχολεία, το δικό μου το παιδί έχει τη δύναμη να ζητήσει βοήθεια. Υπάρχουν παιδιά που απειλούνται και δεν μπορούν να μιλήσουν, πρέπει να μάθουν να ζητούν βοήθεια, αυτός είναι ο σκοπός μου μετά από το συμβάν.»

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση