ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μην καταναλώνετε αντισηπτικά με γεύση φαγητού – Διαβάστε γιατί

Διαβάστε τα σχετικά!

Παρότι πλέον η χρήση αντισηπτικού είναι επιβεβλημένη για τον καθαρισμό των χεριών στο πλαίσιο των μέτρων ατομικής προστασίας από τον νέο κορονοϊό, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχει εκφράσει προειδοποιήσεις σχετικά με αντισηπτικά με γεύση φαγητών.

Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτές οι γεύσεις μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα αντισηπτικά είναι φαγώσιμα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δηλητηριάσεις.

Ο επίτροπος του FDA Στίφεν Χαν, εξήγησε: «είναι επικίνδυνο να προσθέτεις γεύσεις τροφίμων σε αντισηπτικά χεριών, για τα οποία κάποια παιδιά μπορεί να νομίζουν ότι μυρίζει σαν φαγητό, να φάνε και να πάθουν δηλητηρίαση».

Ακόμα ο οργανισμός προειδοποιεί για συσκευασίες αντισηπτικών που παραπέμπουν σε φαγητό ή πότο.

«Είμαι επίσης όλο και περισσότερο ανήσυχος από αντισηπτικά τα οποία τοποθετούνται σε συσκευασίες που μοιάζουν με προϊόντα όπως παιδικές τροφές ή αναψυκτικά. Αυτά τα προϊόντα θα μπορούσαν να μπερδέψουν τους καταναλωτές και κατά λάθος να φάνε ένα δυνητικά θανατηφόρο προϊόν», προσέθεσε ο Χαν.

Μάλιστα ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ανέφερε το παράδειγμα ενός καταναλωτή που αγόρασε ένα μπουκαλάκι που έμοιαζε με νερό αλλά τελικά ήταν αντισηπτικό χεριών.

Σύμφωνα με τoν FDA η κατανάλωση αντισηπτικού μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό και να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, νοσήλια σε νοσοκομείο, ακόμα και σε θάνατο.

Πηγή: reader.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση