ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Προ των πυλών η Ομήρου (pics)

Πότε αναμένεται να παραδοθεί;

Η παράδοση της λεωφόρου Ομήρου στο κοινό είναι προ των πυλών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 24news, ο σκελετός έχει ολοκληρωθεί ενώ απομένει πλέον η χάραξη των πεζοδρομίων και ακολούθως του οδοστρώματος. Όπως μας έχει αναφερθεί, η πορεία ολοκλήρωσης θα επιτευχθεί το συντομότερο, με πιθανότερο σενάριο την παράδοση του δρόμου για τα οχήματα στο τέλος Μαρτίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αμέσως αφότου παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία θα αρχίσουν οι τελικές διεργασίες της ολοκλήρωσης και του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Το έργο 

Το έργο αφορά την κατασκευή διώροφου υπόγειου υποστηρικτικού χώρου στάθμευσης για 147 οχήματα (εκ των οποίων οι 8 θέσεις για οχήματα ΑΜΕΑ) κάτω από τη λεωφόρο Ομήρου στο τμήμα μεταξύ της Πλατείας Σολωμού και της λεωφόρου Ευαγόρου. Η πρόσβαση των χώρων θα γίνεται με ράμπες πρόσβασης από τη λεωφόρο.

Πέραν από τον χώρο στάθμευσης θα κατασκευαστούν δημόσια αποχωρητήρια στο επίπεδο της Τάφρου Νταβίλα (Δυτικά) καθώς και κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρες που να συνδέουν τον χώρο στάθμευσης με την τάφρο και τη λεωφόρο, για τα οποία θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Στο πλαίσιο του έργου η λεωφόρος Ομήρου θα διαπλατυνθεί και θα κατασκευαστούν νέα πεζοδρόμια, νέο οδόστρωμα, οδικός εξοπλισμός / φωτισμός και σήμανση.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας. Προγραμματική περίοδος 2014 – 2020.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση