ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι για πολίτες ηλικίας μέχρι και 25 ετών, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου

ΚΥΠΕ

Μέχρι την Τρίτη, 2 Απριλίου, θα υποβάλλονται αιτήσεις - τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή - για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά την πιο πάνω ημερομηνία καμία νέα εγγραφή ή/και αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στους εκλογικούς καταλόγους. Δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και την 9η Ιουνίου 2024 (δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί μέχρι και τις 9 Ιουνίου 2006).

Το Υπουργείο Εσωτερικών προσθέτει ότι για πολίτες ηλικίας μέχρι και 25 ετών, οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μέσω της ιστοσελίδας των εκλογών στη διεύθυνση elections.gov.cy. Οι αιτήσεις σε έντυπη μορφή υποβάλλονται στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και στα Κέντρα Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.–Κυπριακά Ταχυδρομεία).

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι την Τρίτη, 2 Απριλίου, τελευταία ημέρα εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους και υποβολής δήλωσης για ψηφοφορία στο εξωτερικό, όλα τα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη και η Υπηρεσία Εκλογών στο Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι ανοικτά μέχρι τις 5 μ.μ.

Ηλεκτρονική υποβολή αίτησης για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης για ψηφοφορία σε εκλογικό κέντρο του εξωτερικού, θα μπορεί να υποβληθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα της 2ας Απριλίου 2024.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση