ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Στα ύψη η αγωνία: Αυτός είναι ο Πολωνός που αναζητείται στην θάλασσα (Pics, Vid)

Φωτογραφίες του ελλειπόντος και βίντεο από τις έρευνες

Ώρες αγωνίας για 44χρονο Πολωνό, ο οποίος μπήκε μεθυσμένος στη θάλασσα στην περιοχή της Επίχωσης στη Λεμεσό και από τότε δεν έχει δώσει σημάδια ζωής.

Από αέρα, θάλασσα και στεριά, συνεχίστηκαν σήμερα οι έρευνες για εντοπισμό του 44χρονου Πολωνού, ο οποίος εξαφανίστηκε χθες βράδυ, ενώ βούτηξε στη θαλάσσια περιοχή του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου της Επίχωσης, στη Λεμεσό.
 
Σύμφωνα με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), για τον εντοπισμό του 44χρονου έχει ενεργοποιηθεί το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας – Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» και κινητοποίησε άμεσα ταχύπλοο σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας του Σταθμού Λεμεσού, πεζό περίπολο από την ΑΔΕ και το ΤΑΕ Λεμεσού, καθώς και τους Ναυαγοσώστες της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού.
 
Στις έρευνες συμμετέχει από τις 10:00 πμ και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας.
 
Υπενθυμίζεται ότι την εξαφάνιση του 44χρονου έκανε 38χρονος ομοεθνής φίλος του, ο οποίος ανέφερε πως είχαν μεταβεί στην περιοχή για να καταναλώσουν μπύρες, ενώ γύρω στις 22:00 o 44χρονος έβγαλε τα ρούχα του, φόρεσε πέδιλα και βούτηξε στο νερό.
 
Έκτοτε τα ίχνη του αγνοούνται, ενώ στις έρευνες για εντοπισμό του συμμετέχουν δύτες, μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και εθελοντές.

Στην δημοσιότητα οι φωτογραφίες του

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες εντοπισμού του πιο κάτω εικονιζόμενου ελλείποντος προσώπου, ο οποίος γύρω στις 10.00 το βράδυ, χθες Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2019, μετέβηκε για κολύμπι στη θαλάσσια περιοχή Επίχωσης, στην Λεμεσό.

Ο εν λόγω άνδρας ονομάζεται Grzegorz Pawelczyk, είναι ηλικίας 44 χρόνων και κατάγεται από την Πολωνία. Περιγράφεται ως λεπτής σωματικής διάπλασης, φαλακρός και ύψους 1.70-1.75μ.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ενώ ο 44χρονος κολυμπούσε στη θάλασσα, απομακρύνθηκε από την ακτή και δεν επέστρεψε στην ξηρά.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λεμεσού στο τηλέφωνο 25-805057 ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Σε ξηρά, θάλασσα και αέρα

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία ο 44χρονος βρισκόταν μαζί με 38χρονο φίλο του, επίσης από την Πολωνία στην περιοχή της Επίχωσης και κατανάλωσαν αλκοόλ. Όπως πληροφορούμαστε, γύρω στις 11 το βράδυ της Τρίτης αφού έβαλε τα πέδιλα του, αποφάσισε να βουτήξει στη θάλασσα.

Οι ώρες περνούσαν και τότε ο φίλος του 44χρονου ανησύχησε με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει τις Αρχές, οι οποίες άρχισαν αμέσως τις έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό του 44χρονου, ο οποίος μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος. 

Σε δηλώσεις του στο 24news ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή με το που έγινε η καταγγελία κινητοποιήθηκε η Αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες με σκοπό τον εντοπισμό του 44χρονου. «Γύρω στις 22:00, ο 44χρονος φόρεσε τα πέδιλα του και μπήκε από τους βράχους εντός της θάλασσας για να κολυμπήσει και από εκείνη την ώρα και μετά δεν επέστρεψε, ενώ γύρω στις 23:30, ο 38χρονος ανέφερε το γεγονός και στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση με σκοπό τον εντοπισμό του», συμπλήρωσε.

Σχετικά, πρόσθεσε, ενημερώθηκε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το οποίο συντονίζει τις έρευνες "όλων των μέσων που πλέουν στη θάλασσα καθώς και τους δύτες και μαζί με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία".

Οι έρευνες στη θάλασσα διακόπηκαν στις 2.30 τα ξημερώματα λόγω του σκότους και συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της μέρας, ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης, ενώ οι έρευνες στη ξηρά γίνονται υπό το συντονισμό του ΤΑΕ Λεμεσού, με τη συμμετοχή μελών της Πολιτικής Άμυνας και εθελοντών, μεταξύ αυτών και εθελοντών δυτών.

Ανέφερε ακόμη πως, ερευνήθηκε και η οικία του 44χρονου, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί.

Σημείωσε ότι τον συντονισμό των ερευνών δια θαλάσσης έχει το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία ενώ στην στεριά στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές, μέλη της Πολιτικής Άμυνας και μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Επίσης σύμφωνα με τον κύριο Σωτηριάδη στις έρευνες για τον εντοπισμό του 44χρονου συμβάλλουν και ιδιώτες δύτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X