ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης Ε.Κ από 48χρονο – Μετά τον σάλο… έφεση

Ζούσε τον «εφιάλτη» στο σπίτι του κατηγορούμενου

Δημήτρης Λουκά

Μετά τον σάλο και τις έντονες αντιδράσεις για την ποινή - χάδι στον 48χρονο για την σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης Ε.Κ με νοητική στέρηση στην Επαρχία Λευκωσίας αποφασίστηκε να ασκηθεί έφεση από την Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Νομική Υπηρεσία μελέτησε την απόφαση και τα αδικήματα για τα οποία βρέθηκε ένοχος ο 48χρονος, θεωρήθηκε ότι η ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης για τα αδικήματα της σεξουαλικής κακοποίησης είναι ανεπαρκής και γι’ αυτό κρίθηκε ότι συντρέχουν οι λόγοι για άσκηση έφεσης.

Διαβάστε επίσης Απόφαση - ντροπή!

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν κατά την περίοδο Ιουνίου 2016 και Μάιου 2017. Η ανήλικη ζούσε τον «εφιάλτη» όταν επισκεπτόταν το σπίτι του κατηγορούμενου γιατί διατηρούσε φιλική σχέση με τα παιδιά του. Το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου καθώς και το γεγονός ότι παρέμεινε υπό κράτηση για διάστημα 18 μηνών, λόγω του ότι δεν μπόρεσε να εκπληρώσει τους όρους εμφάνισης που του είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης Σάλος με την απόφαση του Κακουργιοδικείου για κακοποίηση ανήλικης με νοητική στέρηση

Είναι άξιον απορίας πως μετά το σούσουρο που δημιουργήθηκε για την απόφαση αυτή αποφασίστηκε έφεση. Έπρεπε να γίνει όλο αυτό το πράγμα για να δουν την ωμή πραγματικότητα και ότι η ποινή που αποφασίστηκε είναι για «κλάματα»; Δεν μπορούμε παρά μόνο να εκφράσουμε την απογοήτευση μας για την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε το συγκεκριμένο περιστατικό. 

Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να κάνει το αυτονόητο τιμωρώντας παραδειγματικά τον 48χρονο. Το μόνο συναίσθημα που έχει προκαλέσει η ποινή είναι θυμός. Η κυπριακή κοινωνία έχει δείξει και στο παρελθόν ότι καταδικάζει και ότι δεν ανέχεται αυτές τις αποτρόπαιες συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης Καταζητούμενοι - Όχι ένα αλλά 12 άτομα ψάχνει η αστυνομία (pic)

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση

X
X