ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Με σημάδια και χτυπήματα τα βρέφη - Έτσι προχωρούν οι έρευνες

Συστάθηκε ανακριτική ομάδα

24news team

Φερόμενη κακοποίηση βρεφών από παιδοκόμο διερευνούν οι Αρχές με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να δίνει οδηγίες όπως εντατικοποιηθούν οι έρευνες για την υπόθεση ενώ συστάθηκε και ανακριτική ομάδα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, η πρώτη περίπτωση αφορά 7μηνο βρέφος όπου τον Ιούνιο του 2022, αν και έγινε αναφορά από τους γονείς αργότερα αρνήθηκαν να δώσουν κατάθεση αλλά και την συγκατάθεσή τους όπως εξεταστεί το βρέφος από ιατροδικαστή.

Το δεύτερο περιστατικό καταγγέλθηκε την 1η Οκτώβριου του 2022 και αφορά 19 μηνών βρέφος όπου σύμφωνα με τον κο. Ανδρέου, οι έρευνες για αυτήν την περίπτωση έχουν ολοκληρωθεί ενώ η τρίτη περίπτωση αφορά 6μηνο βρέφος και η καταγγελία έγινε στις 14 Οκτωβρίου του 2023.

Τα επόμενα βήματα και τα σημάδια στα βρέφη

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας στην κρατική τηλεόραση, σχετικά με το πως θα προχωρήσουν οι έρευνες είπε μεταξύ άλλων: «έχει συσταθεί ήδη ανακριτική ομάδα για να δουν όλα τα περιστατικά από την αρχή, να προσεγγιστούν εκ νέου οι γονείς στην πρώτη περίπτωση που δεν ήθελαν να δώσουν κατάθεση».

Όσον αφορά στις δυσκολίες που υπάρχουν για τη διερεύνηση της υπόθεση ανέφερε πως πρόκειται για βρέφη τα οποία δεν μπορούν να επικοινωνήσουν και να δώσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες ενώ δεν υπάρχει οποιαδήποτε άλλη μαρτυρία πέραν της ίδια της παιδοκόμου. Ο κος. Ανδρέου σημείωσε ότι τα δύο βρέφη εξετάστηκαν από κυβερνητικούς ιατρούς.

«Υπάρχουν σημάδια και αυτό που πρέπει να δούμε ως Αστυνομία είναι αν προκλήθηκαν κακόβουλα, αν χτυπήθηκαν σκόπιμα τα βρέφη ή αν προκλήθηκαν τα χτυπήματα από αμέλεια της παιδοκόμου», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, προσθέτοντας, «Το 19μηνό βρέφος, είχε κάποια σημάδια στο κεφάλι και σε διάφορα μέρη του σώματός του. Εξετάστηκε από ιατρό και πήρε εξιτήριο άμεσα. Το εξάμηνο βρέφος, είχε κάποια χτυπήματα στο κεφάλι, νοσηλεύτηκε για κάποιες μέρες».

Σημειώνεται πως η παιδοκόμος φαίνεται να μην κατείχε την οποιαδήποτε άδεια εξάσκησης του επαγγέλματος.

Κοινωνία: Τελευταία Ενημέρωση